4. studija

Kā rīkoties, ja par neizmantotu pakalpojumu no konta pazūd nauda?

4. studija

Surdo tulkojums. Ceturtā studija

Kad tika likvidēts Purvciema tirdziņš, ļaudīm solīja lielveikalu. Kur tas palicis?

Daļa no Purvciema tirgus – tukša; veikala būvniecības iecere pagaidām neīstenota

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas apkaimē Purvciemā esošo tirdziņu jau pirms diviem gadiem bija plānots nojaukt, lai vietā būvētu lielveikalu. Laiks ir pagājis, tirgus – daļēji nojaukts, bet solītā lielveikala nav.

Kāda Purvciema iedzīvotāja LTV raidījumam "4. studija" norādīja – kad pirms divarpus gadiem nojauca tirgu, tika solīta labiekārtota tirdzniecības vieta. Ir 2022. gada nogale, un placis vēl arvien stāv neapsaimniekots. Piedevām, ietves arī netiek tīrītas.

Patiesi – viena no tirgus pusēm ir tukša un pamesta, tikai vientuļas un klusas būdiņas skumji noraugās uz steidzīgajiem garāmgājējiem.

Kamēr viena no kādreizējā tirgus pusēm grimst aizmirstībā, klusumā un mierā, otrā pusē dzīve notiek. Un tur nekas neliecina, ka tirgus būtu kaut kur izčabējis.

Dārzeņu kalni, kartupeļu spaiņi, dzērveņu kastes, medus, adītas zeķes un pat tikko āra krāsniņā sutināta gaļa – viss ir pieejams nelielajos būcenīšos, kuros saspiedušies ne tikai produkti, bet arī pārdevēji ar pircējiem. Viss izskatās pietiekami darbīgi un piepildīti pirmdienas rītam, kas pēc visiem pieņēmumiem ne īstais tirgus laiks, ne diena.

Kāds no tirgotājiem un arī tirgus apmeklētāji zināja stāstīt, ka nu jau tukšajā tirgus daļā bijis ieplānots veikals "Maxima", tomēr zeme bijusi purvaina un celtniecībai nederīga.

Līdzīgi stāstīja strādājošās tirgus daļas īpašnieks Viktors Vorobjovs: "Par šiem jautājumiem jāzvana Būvvaldei. Tur grasījās celt "Lidl" vai ko tamlīdzīgu. Kas būs tagad, pēc šīs pēdējās krīzes, man tiešām grūti atbildēt. (..) Tās ir divas dažādas kompānijas. (..) Tuvākajā laikā mēs tur neko negrasāmies mainīt. Jā, tur bija noformējumi un atļaujas saistībā ar pēdējām dienām, kaut ko viņi tur vairs negribēja."

Izrādās – īstais zemes īpašnieks aizmirsti klusajā tirgus daļā ir "Maxima", kas patiesi pirms pāris gadiem tur grasījās celt savu veikalu. "Nekustamais īpašums Rīgā, Stirnu ielā 25, atrodas "Maxima Latvija" īpašumā, zemes gabals tika iegādāts 2019. gadā. Attiecīgi 2020. gadā zemes īpašums tika atbrīvots no visām uz tā esošajām ēkām, kas tur bija pirms tam. Šobrīd zemes īpašumā aktīva darbība nenotiek, un tas tiek apsaimniekots atbilstoši pašvaldībā noteiktajiem normatīvajiem aktiem," pastāstīja "Maxima Latvija" pārstāve Laura Bagātā.

Taču šobrīd nav ne veikala, ne informatīva stenda vietējiem, ne arī vairs vienas tirgus daļas.

"Šis lēmums par kāda veikala būvniecību pagaidām tiek atlikts. Sekojam līdzi gan ekonomiskajai situācijai valstī, gan ekonomiskajai situācijai pasaulē, un, tiklīdz saredzēsim iespēju, īsto laiku, tad arī informēsim mūsu klientus par tālākām darbībām attiecībā uz šo zemesgabalu," sacīja "Maxima Latvija" pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka zemes īpatnības būvniecībai pie vainas gan neesot, kā arī īpašums tiekot regulāri apsekots un arī tīrīts no sniega. Taču, ja vietējiem kādu reizi cauri lielajiem sniegiem grūti tikt un izskatās, ka nepieciešama teritorijas lielāka apkope, tiem jāziņo uzņēmumam "Maxima Latvija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti