Rīta Panorāma

Intervija ar Zigurdu Labalaiku par 14 stundu piemiņas peldējumu

Rīta Panorāma

Kārļa Ķezbera pasaka "Takšelis Makšelis" un Ievas  Jurjānes ilustrācijas

Ar tējas un sulas dzērienu iekaro Vācijas tirgu

«Dabas dots» no Nākotnes ar tējas un sulas dzērienu iekaro Vācijas tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Gribas darīt kaut ko lielu un paliekošu,” atzīst Rolands Briņķis, kura bizness tapis, patiecoties viņa hobijam – skriešanai garajās distancēs. Viņš Latvijā, Jelgavas novada Nākotnē, uzsācis ražot dabīgās tējas un sulas dzērienus, kas nu jau iemantojuši popularitāti Vācijā.

Rolandam Briņķim patīk piedalīties sacensībās, skrienot garās distances. Tieši šādā pasākumā viņam radusies biznesa ideja, jo nav vēlējies spēku atjaunošanai dzert veikalos nopērkamos uztura bagātinātājus.

“Jaucu sev līdzi vienmēr tējas ar sulām, tādējādi atjaunojot sev spēkus. Kādu dienu nāca prātā doma - ja man tas ir vajadzīgs, tad varbūt vēl kādam ir aicinājums veldzēties ar kaut ko dabīgu,” stāstīja zīmola “Dabas dots” izveidotājs Rolands Briņķis.

Un tā Rolandam radās ideja ražot dzērienu, kurā apvienota tēja ar sulu. No sākuma ar garšām eksperimentēja mājās, bet gala receptūras izstrādāja ar speciālistiem Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

“Mēs spiežam sulu no svaigām ogām, vārām īstu zāļu tēju. Kā mājās gatavota tēja. Un tad sajaucam kopā un pildām iepakojumā,” stāstīja Rolands Briņķis.

Dzērienu veidošanai Rolands izmanto Latvijas garšas – kumelīte, aronija, piparmētra, upenes, rabarberi, pelašķi. Ražotne izveidota Nākotnē, un pats smej, ka ražo nākotnes produktu.

Tas ir kaut kas jauns ne vien Latvijā, bet arī citās zemēs, tāpēc Rolandam izdodas iekļūt lielveikalu plauktos un pat uzsākt produkcijas eksportu.

“Gribas darīt kaut ko lielu un paliekošu un tādu, kas iziet ārpus Latvijas, tāpēc sākām uzreiz nopietni. No jūnija esam Vācijā. Strādājam ar veikalu tīkliem “Edeka”, “Globus”, “All natura” un citiem pietiekami lieliem tīkliem,” stāstīja Rolands Briņķis.

Rolands savā uzņēmumā nodarbina vairākus darbiniekus, bet vienlaikus arī pats ikdienā ir iesaistīts ražošanas procesā -  pats jauc tējas, spiež sulas un, kad ir nepieciešams, brauc uz izstādēm ārzemēs, meklējot jaunus tirgus.

“Man šķiet, ka Latvijā uzsākt biznesu ir salīdzinoši vienkārši, ja vien tu pats to vēlies,” uzskata Rolands Briņķis.

“Es tiešām mēģinu visu izdarīt maksimāli vienkārši šeit pat no Nākotnes. Ar to pašu e-parakstu. Man liekas, ka Uzņēmumu reģistrā es pat neesmu bijis, visu izdarīju elektroniski,” piebilda uzņēmējs.

Šobrīd Rolanda produkcija pieejama jau 300 veikalos Vācijā, pēc gada viņš cer palielināt ražošanas jaudas un veikalu skaitu Vācijā dubultot, kā arī izvērst eksportu uz Skandināvijas valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti