CSDD un Ventspils pašvaldības tehniskās apskates uzņēmumu pārdod par 709 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" (Possessor) organizēta pārdošanas procesa ietvaros ir noslēgts darījums par 
VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) un Ventspils valstspilsētas pašvaldībai vienlīdzīgās daļās piederošā SIA "Venttests" izsolē pārdota SIA "Scantest" par 709 000 eiro, informēja "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor", kas iepriekš bija pazīstams kā Privatizācijas aģentūra.

"Venttests" kapitāla daļu elektroniskajā izsolē tika autorizēts un piedalījās viens izsoles dalībnieks. Par kapitālsabiedrības 284 802 kapitāla daļu, kas veido 100% no pamatkapitāla, elektroniskās izsoles uzvarētāju kļuva "Scantest".

Norēķini par visu kapitāla daļu iegādi šajā transportlīdzekļu tehniskās kontroles pakalpojumu sniegšanas uzņēmumā ir veikti pilnā apmērā. 

Iepriekš transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa pārbaude Latvijā bija uzticēta CSDD, kura šo funkciju bija deleģējusi četrām direkcijas akreditētām kapitālsabiedrībām. Tā kā lielākajā daļā Eiropas Savienības dalībvalstu autotransporta tehnisko apskašu tirgus ir atvērts konkurencei, Ministru kabinets 2020. gada 25. augusta sēdē deva atļauju pārdot CSDD piederošās kapitāla daļas uzņēmumos, tai skaitā SIA "Venttests". Ventspils valstspilsētas pašvaldībai piederošās SIA "Venttests" kapitāla daļas tika nodotas pārdošanai atbilstoši Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 30. jūnija lēmumam.

KONTEKSTS:

Līdz šim transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli valsts tehniskās apskates ietvaros veica un šobrīd arī turpina veikt CSDD akreditētie uzņēmumi, kuros CSDD ir izbeigusi līdzdalību saskaņā ar valdības doto atļauju pārdot CSDD piederošās kapitāla daļas.

Tādējādi iecerēts liberalizēt transportlīdzekļu tehniskās kontroles tirgu, paredzot, ka turpmāk uzņēmumi transportlīdzekļu tehniskās kontroles veikšanai valsts tehniskās apskates ietvaros tiks izraudzīti publiskas iepirkuma procedūras ietvaros.

Šī gada sākumā jau pārdotas CSDD piederošās kapitāla daļas SIA "Auteko & TUV Latvija – TUV Rheinland grupa", SIA "Scantest" un SIA "Autests" par kopējo darījumu vērtību 5,4 miljonu eiro apmērā.

Konkurences padome jau 2018. gadā vērsa uzmanību uz neitralitātes neievērošanu. Tāpēc CSDD jau pērn plānoja rīkot iepirkumu konkursu, kurā noskaidros privātos uzņēmumus, kas veiks tehnisko apskati. Konkurences padome šādu lēmumu atbalstīja, taču par vispiemērotāko uzskata brīvā tirgus principu, kur ikviens akreditēts uzņēmumus varētu veikt šo pakalpojumu un noteikt tā cenu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti