Covid-19 vakcīnām un testiem nosaka nulles procentu PVN likmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 vakcīnām un testiem tiks piemērota pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātā nulles procentu likme. To paredz Saeima ceturtdien, 7. janvārī, steidzamības kārtā pieņemtie PVN likuma grozījumi, informēja Saeimas Preses dienestā.

Samazināto PVN likmi nulles procentu apmērā piemēros Covid-19 vakcīnām, kas reģistrētas saskaņā ar normatīvajiem aktiem farmācijas jomā, kā arī Covid-19 in vitro diagnostikas medicīniskajām ierīcēm, tostarp, testiem, testēšanas iekārtām, kas atbilst Eiropas Savienības (ES) prasībām.

PVN nulles procentu likmi piemēros arī pakalpojumiem, kas cieši saistīti ar vakcīnām un medicīniskajām ierīcēm, tai skaitā transportēšanas, uzglabāšanas, apsardzes pakalpojumiem.

Likums grozīts, lai operatīvi pārņemtu ES direktīvu par pagaidu pasākumiem saistībā ar samazinātā PVN piemērošanu Covid-19 vakcīnām un in vitro diagnostikas medicīniskajām ierīcēm.

Tas ļaus pēc iespējas ātrāk, turklāt par samērīgām izmaksām nodrošināt piekļuvi vakcīnām un uzsākt iedzīvotāju vakcināciju, teikts grozījumu anotācijā.

Ņemot vērā, ka pirmās Covid-19 vakcīnas Latvijā piegādātas jau pagājušā gada decembra beigās, likuma grozījumi noteic, ka PVN nulles procentu samazināto likmi Covid-19 vakcīnām, diagnostikas medicīniskajām iekārtām un cieši saistīto pakalpojumu sniegšanai piemēro no 2020. gada 25. decembra līdz 2022. gada 31. decembrim.

PVN likuma grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti