Covid-19 slimības lapu apmaksai valsts tērējusi jau vairāk nekā 100 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koronavīrusa krīzes sākumā pieņemtais lēmums uzņēmēju vietā apmaksāt darba nespējas laiku Covid-19 slimniekiem un viņu kontaktpersonām valstij līdz šim izmaksājis vairāk nekā simt tūkstošus eiro. Liela daļa slimības lapu gan vēl nav noslēgtas, tādēļ skaidrs, ka kopējā šim mērķim nepieciešamā summa būs krietni lielāka.

Līdz šim darba nespējas lapu pēc saslimšanas ar Covid-19 vai ar vīrusu saistītas obligātās pašizolācijas noslēgušas 524 personas. Par slimības periodu no otrās līdz desmitajai dienai, ko līdz Covid-19 krīzei apmaksāja darba devējs, no valsts budžeta izmaksāti vairāk nekā 113 tūkstoši eiro.

Darba nespējas laiku pēc 10. slimības dienas arī iepriekš sedza valsts, tādēļ šo slimības pabalsta daļu par papildu izmaksām nevar uzskatīt.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Vīrusa izplatības ierobežošanai 12. martā nolemts Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju, kuru 7. aprīlī pagarināja vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos.

Līdz 24. aprīlim Latvijā konstatēti 784 Covid-19 gadījumi. Līdz šim kopā veikti 43 080 izmeklējumi. Kopā stacionāros ārstējas 40 pacienti: 34 pacienti ar vidēji smagu, 6 pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 74 pacienti.

Kopumā līdz 24. aprīlim Latvijā miruši 12 Covid-19 pacienti, bet izveseļojušies 133. ASV pētnieki bija prognozējuši, ka 24. aprīlī Latvijā slimnīcās nonāks visvairāk Covid-19 slimnieku.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti