Covid-19 rada šķēršļus naftas un gāzes infrastruktūras remontā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 pandēmija radījusi traucējumus naftas un gāzes projektu un naftas pārstrādes rūpnīcu tehniskās apkopes veikšanā. Ierobežojošie pasākumi, lai apturētu Covid-19 izplatību, ir apslāpējuši rezerves daļu piegādes un ir lieguši apkopes darbiniekiem veikt savu darbu. Problēmas skar infrastruktūru visā pasaulē, sākot no Krievijas Tālajiem Austrumiem līdz pat Kanādas krastiem.

Covid-19 rada šķēršļus naftas un gāzes infrastruktūras remontā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Lai urbumos notiktu sūknēšana, cauruļvadi un naftas pārstrādes rūpnīcas darbotos un kuģi kustētos, ir nepieciešami regulāri remonti. Bez tehniskās apkopes palielinās traucējumu vai neplānotu pārtraukumu risks un kavēšanās vēlāk palielina darbu izmaksas. Naftas un gāzes uzņēmumi, kas nodarbojas ar izpēti un ieguvi, laikā no 2015. līdz 2019. gadam uzturēšanai iztērēja vidēji 80 miljardus dolāru gadā. Uzņēmumi, no kuriem daudziem ir lieli parādi, samazina visu nepieciešamo darbaspēku, atstājot vissvarīgākās darbavietas.

Ziņu aģentūra "Reuters" identificējusi teju duci uzņēmumu, kuru apkopes un attīstības plānus ir ietekmējuši pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi. Eiropā pārstrādes rūpnīcas ietekmētas tādās valstīs kā, piemēram, Spānijā, Itālijā, Francijā, Vācijā, Somijā un Lielbritānijā.

KONTEKSTS:

Jaunais "Covid-19" koronavīruss sāka izplatīties 2019. gada nogalē Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni.

Daudzās valstīs pandēmijas ierobežošanai tika ieviesti stingri pulcēšanas ierobežojumi un noteikta karantīna, bet, situācijai uzlabojoties, dažas valstis ierobežojumus pamazām atceļ. No 15. maija atļauts atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus no Lietuvas un Igaunijas, kā arī uz Lietuvu un Igauniju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti