Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas tēriņiem piešķir 16,7 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valdība otrdien nolēma piešķirt Veselības ministrijai (VM) vēl 16,7 miljonus eiro, lai segtu dažādus tēriņus, kas radušies Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā.

Kopumā nepieciešamais finansējums atbilstoši 2022. gada gada maija un jūnija faktiskajiem izdevumiem ir 16 711 868  eiro. 

9,6 miljonus eiro paredzēts piešķirt Nacionālajam veselības dienestam (NVD), kas segs izdevumus par dažādiem pandēmijas laika pasākumiem, tai skaitā laboratoriskajiem izmeklējumiem, pacientu nogādāšanu no stacionārās ārstniecības iestādes uz mājām, pulsa oksimetru nomu, pacientu veselības stāvokļa novērošanu slimnīcu uzņemšanas nodaļās, par ārstēšanu  intensīvās terapijas gultās vai nodaļās, par diagnostiku un ārstēšanu laikā no 2022. gada 1. janvāra līdz 31. martam.

Tāpat NVD paredzēts piešķirt aptuveni 7 miljonus eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies šī gada jūnijā saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un seku novēršanu.

Vienlaikus daļu no finansējuma piešķirs par ģimenes ārstu mājas vizītēm un ģimenes ārstu attālināti sniegtajām konsultācijām, individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu apmaksu, samaksai par epidemioloģisko prasību nodrošināšanu saskaņā ar manipulāciju sarakstu vai ikmēneša fiksēto maksājumu, tai skaitā izmaksu korekcijai par individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu izmantošanu laikā no 2022. gada 1. janvāra līdz 30. aprīlim.

91 992 eiro iecerēts piešķirt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) par tēriņiem individuālajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem un par personāla psihoemocionālā atbalsta nodrošināšanu. NMPD saņems arī 19 393 eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies 2022. gada jūnijā.

Savukārt Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centram paredzēts piešķirt 541 eiro, lai segtu izdevumus par laboratorisko izmeklējumu veikšanu no 2022. gada 1. janvāra līdz 31. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti