Covid-19 krīzē skarto atbalstam paredz vēl 300 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ministru kabinets otrdien, 12. maijā, attālinātajā sēdē nolēma palielināt līdzekļus neparedzētiem gadījumiem vēl par 300 miljoniem eiro. Par to pēc valdības sēdes paziņoja valdības vadītājs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Valdības vadītājs norādīja, ka līdzekļi neparedzētiem gadījumiem palielināti, lai valdība varētu turpināt lemt par jauniem atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzes laikā.

Finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") pēc valdības sēdes sacīja, ka līdz šim neparedzētiem gadījumiem jau atvēlēti 345 miljoni eiro. Vēl iepriekš 457 miljoni eiro ieguldīti valsts kontrolēto kapitālsabiedrību pamatkapitālā. Tādējādi Covid-19 seku likvidēšanai un atbalstam nozarēm no valsts budžeta atvēlēti kopumā 802 miljoni eiro.

Vēl, pārdalot Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu, 150 miljoni eiro paredzēti pašvaldību investīciju projektiem. 

Līdz ar to kopējais paredzētais atbalsts dažādiem atbalsta pasākumiem pārsniedz 950 miljonus eiro, norādīja finanšu ministrs.

Līdz šim no neparedzētajiem gadījumiem atvēlētajiem 345 miljoniem eiro reāli sadalīts ir tikai 81 miljons eiro, taču rezervēta ir lielāka summa.

Lai varētu lemt par jauniem atbalsta pasākumiem Covid-19 izraisītās krīzes laikā, valdībai līdzekļos neparedzētiem gadījumiem vajadzēja paredzēt vēl papildu 300 miljonus eiro, skaidroja finanšu ministrs.

Piemēram, Kultūras ministrija skatīšanai valdībā nākamnedēļ grasās virzīt priekšlikumus par atbalstu kultūras nozarei, tostarp teātriem.

Tāpat valdībā vēl neesot pārrunātas visu valsts stratēģisko kapitālsabiedrību atbalsta iespējas.

Finanšu ministrs piebilda, ka jautājumā par 300 miljonu eiro papildu finansējumu līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vēl nepieciešams Saeimas Budžeta komisijas atbalsts.

KONTEKSTS:

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā, nosakot, ka mācības skolās notiks attālināti, tāpat kā iespēju robežās valsts un pašvaldību iestāžu darbs. 29. martā valdība lēmusi, ka ārpus mājām vienkopus būs ļauts atrasties tikai 2 cilvēkiem vai arī vienas mājsaimniecības locekļiem un jāievēro 2 metru distance. Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi – atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci. 

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti