Covid-19 krīze rada milzu zaudējumus pasaules tūrisma nozarei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koronavīrusa Covid-19 krīze tūrisma nozarei jau radījusi 273 miljardu eiro zaudējumus. Savukārt starptautisko tūristu skaits šogad var samazināties pat par 80%.

Pasaules Tūrisma organizācija informēja, ka tūrisma uzņēmuma zaudēto ienākumu apjoms šā gada pirmajos piecos mēnešos ir vairāk nekā trīs reizes lielāks par zaudējumiem 2009. gadā globālās finanšu krīzes laikā.

Savukārt starptautisko tūristu skaits šajā laika periodā jau samazinājies par 300 miljoniem jeb 56%.

Eksperti uzsver, ka krīze šajā ekonomikas nozarē rada problēmas miljoniem cilvēku, tāpēc tūrismu nepieciešams atjaunot, tiklīdz tas būs iespējams.

Vienlaikus lielas problēmas rodas arī aviācijas nozarei, un pārvadājumu apjoms šajā gadā varētu samazināties par 63%. Gaisa satiksmes asociācija prognozē, ka nozare pirmskrīzes līmeni sasniegs tikai 2024. gadā. 

KONTEKSTS:

Par jaunā koronavīrusa izplatīšanos Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku, Ķīna informēja Pasaules Veselības organizāciju pērnā gada nogalē. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka Covid-19 sasniegusi globālās pandēmijas līmeni.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti