Covid-19 krīzē cietušie lielie uzņēmumi varētu saņemt lielāku apgrozāmo līdzekļu grantu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ministru kabinets apstiprināja izmaiņas noteikumos par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, palielinot vienam komersantam maksimālā atbalsta apmēru un attiecīgi piešķirot papildu finansējumu šī mērķa sasniegšanai, informēja Ekonomikas ministrija.

Līdz ar grozījumiem palielināts maksimālais atbalsta apmērs no 100 000 eiro uz 250 000 eiro katrā atbalsta perioda mēnesī. Valsts ieņēmu dienesta sniegtā informācija liecina, ka

aptuveni 100 uzņēmumi varētu kvalificēties atbalsta saņemšanai.

Atbalstu nosaka 30% apmērā no uzņēmuma bruto darba algas (tai skaitā arī veiktās darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas) kopsummas, par kuru aprēķināti darba algas nodokļi 2021. gada jūlijā, augustā un septembrī. Paredzētie griesti ir 250 000 eiro katrā atbalsta perioda mēnesī atsevišķi, bet kopējā summa atbalstam nepārsniegtu 1,8 miljonus eiro saistītu personu grupai.

Lai nodrošinātu lielāka atbalsta sniegšanu lielajiem komersantiem, atbalsta programmas īstenošanai papildus tiek piešķirti 30 miljoni eiro. Līdz ar to programmas kopējais finansējums būs 808 miljoni eiro.

KONTEKSTS:

Oktobra beigās pēc "lokdauna" noteikšanas uz vairākām nedēļām valdība apstiprināja apgrozāmo līdzekļu un subsidēto darba algu atbalsta programmas Covid-19 ietekmētajiem uzņēmumiem. 

Grozījumi atbalsta programmās vēl tiks skaņotas ar Eiropas Komisiju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti