Covid-19 dēļ uz laiku slēgta ar «Latvijas finieri» saistīta uzņēmuma rūpnīca Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar AS "Latvijas finieris" saistītais bērza saplākšņa apstrādes uzņēmums SIA "Troja" no otrdienas, 11. februāra, pagaidām uz nenoteiktu laiku pārtraucis darbību Rīgas rūpnīcā Bauskas ielā 143. Šāds lēmums pieņemts pēc 10. februārī saņemtajiem 72 darbinieku kolektīvās testēšanas rezultātiem, no kuriem 39 gadījumos apstiprināts pozitīvs Covid-19, liecina uzņēmuma informācija.

Uzņēmumā norādīja, ka šobrīd tiek apzinātas saslimušo kontaktpersonas, organizēta visu telpu dezinfekcija, kā arī pārējo rūpnīcas darbinieku kolektīvā testēšana.

"Lēmums par iespējām vismaz daļējā režīmā atjaunot ražošanu Rīgā visdrīzāk būs ne ātrāk kā nedēļas nogalē – tiklīdz būsim droši, ka pārējo kolēģu veselība nav apdraudēta un spējam nodrošināt drošu darba vidi. Vienlaicīgi cenšamies pārplānot ražošanu tā, lai situācija atstātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz pasūtījumu izpildes termiņiem klientiem," uzsvēra SIA "Troja" ražošanas direktors Aldis Links.

Kopumā SIA "Troja" strādā 165 darbinieki, no kuriem 33 – Saulkalnē, kur esošā rūpnīca darbu turpina, jo šajā kolektīvā visi veiktie Covid-19 testi bijuši negatīvi.

"Lēmumu Rīgas rūpnīcā veikt Covid-19 testus divu ražošanas maiņu un biroja darbiniekiem pieņēmām nekavējoties, pēc tam kad kolēģu vidū dažu dienu intervālā viens pēc otra sekoja trīs  saslimšanas gadījumi," skaidroja SIA "Troja" personāla daļas vadītāja Ludmila Jonaste. Viņa atzina, ka pandēmijas laikā šī ir jau trešā reize, kad uzņēmumā veikta kolektīvā testēšana, tomēr iepriekš vīrusa tālāka izplatība starp darbiniekiem netika konstatēta.

Uzņēmumā norādīja: tāpat kā pērējās koncerna "Latvijas finieris" struktūrvienībās, arī SIA "Troja" maksimāli efektīva slimības izplatīšanās risku samazināšana ir bijusi viena no būtiskākajām prioritātēm kopš pandēmijas pirmās dienas.

"Esam centušies samazināt cilvēku kontaktēšanās nepieciešamību, cik vien tas ražošanā iespējams. Ir nobīdīti darba laiki, lai ražošanas kolēģi no dažādām maiņām savā starpā nesatiktos. Turklāt katrai maiņai ir atsevišķas ģērbtuves. Arī vienas maiņas ietvaros ir dažādi atpūtas brīžu režīmi. Protams, atkarībā no tehnoloģiskajiem procesiem, darbiniekiem ir bieži jāstrādā arī plecu pie pleca, tāpēc darba vidē mutes un deguna aizsegu lietošana ir obligāta," stāstīja Links.

"Acīmredzot ar to ir bijis par maz. Analizēsim situāciju, izdarīsim secinājumus un darīsim visu, lai turpmāk darba vidē epidemioloģisko drošību uzlabotu."

Kopējai vīrusa izplatībai Latvijā būtiski nesamazinoties, Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits pēdējās nedēļās pieaudzis arī koncernā "Latvijas finieris", atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems: "Lielākoties iemesli tomēr ir meklējami drošības noteikumu pārkāpumos. Acīmredzot cilvēki gan sabiedrībā, gan uzņēmuma kolektīvā ir noguruši, sāk lēnām atslābt un rīkoties neapdomīgi. Līdz ar to nav izslēgts, ka situācija var pasliktināties arī citās koncerna "Latvijas finieris" rūpnīcās. Taču, lai cik pārliecināti par sevi mēs katrs justos, to, kādu ietekmi vīruss atstās uz mūsu un mūsu līdzcilvēku veselību, neviens nezina. Ierobežojumi paredzēti tālākas vīrusa izplatības novēršanai. Nevienu brīdi nedrīkst aizmirst, ka vieglprātīgas rīcības sekas var būt arī traģiskas. Tāpēc aicinu ikvienu "Latvijas finiera" kolēģi un katru sabiedrības locekli rīkoties atbildīgi, pastiprināt piesardzību un izmantot publiski pieejamo informāciju par iespējām laicīgi pieteikties uz Covid-19 vakcīnām."

KONTEKSTS:

2019. gadā "Latvijas finiera" koncerna apgrozījums bija 228,971 miljons eiro, kas ir par 8,7% mazāk nekā 2018. gadā, bet koncerna peļņa samazinājās par 12,9% un bija 10,822 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Latvijas finiera" apgrozījums 2019. gadā bija 226,377 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā 2018. gadā, bet uzņēmuma peļņa saruka par 40,1% un bija 8,798 miljoni eiro.

Savukārt koncerna apgrozījums 2020. gadā, pēc provizoriskiem datiem, samazinājies par gandrīz 3% – līdz 223 miljoniem eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, Uzņēmums "Latvijas finieris" reģistrēts 1992. gadā un tā pamatkapitāls ir 88,221 miljons eiro. "Latvijas finieris" ir lielākais kokaspastrādes uzņēmums Latvijā. "Latvijas finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana.

"Latvijas finieris" koncerna uzņēmuma SIA "Troja" apgrozījums pagājušajā gadā bija 22,949 miljoni eiro, kas ir par 12% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 45,6% – līdz 285 571 eiro.

Kompānija "Troja" reģistrēta 1992. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,799 miljoni eiro. Uzņēmuma kapitālā 50% pieder "Latvijas finierim", kamēr 16,24% daļu pieder Jānim Biķim, 12,22% – Jurim Mikitānam, 11,09% – Irinai Mežalei, bet 4,02% – Ligitai Kalniņai, 3,54% – Ludmilai Petrovai, bet pa 0,96% – Konstantīnam Gerasčenko, Arinai Lisovai un Nikolajam Vasiļonokam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti