Covid-19 dēļ slēgto nozaru atbalsta programmas pagarina līdz 28. februārim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai atvieglotu Covid-19 uzliesmojuma laiku ārkārtējās situācijas ierobežojumu pilnībā skarto nozaru uzņēmējiem, apgrozāmo līdzekļu grantu un algu subsīdiju programmas pagarinātas līdz ārkārtējās situācijas beigām jeb 28.februārim. To otrdien, 11.janvārī, lēma valdība. 

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus uzņēmējdarbībai ārkārtējās situācijas laikā, kas pagājušajā nedēļā tika pagarināta līdz februāra beigām, vairāku nozaru komersantiem darbība joprojām ir liegta nolūkā mazināt cilvēku pulcēšanos vietās, kur ir paaugstināts risks Covid-19 vīrusa izplatībai. 

Tāpēc rosināts pilnībā ierobežoto nozaru komersantiem pagarināt atbalsta sniegšanas periodu līdz šā gada 28. februārim. Patlaban uzņēmējiem konkrētie atbalsti ir pieejami vēl līdz 31.janvārim.

Attiecīgi gan apgrozāmo līdzekļu grantu, gan algu subsīdiju arī par šā gada februāri varēs saņemt komersanti, kas darbojas šādās nozarēs: atrakciju un atpūtas parku darbība, cita izklaides un atpūtas darbība, azartspēles un derības, bāru darbība, citur neklasificēti profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi, citur neklasificētu pārējo mašīnu, iekārtu un materiālo līdzekļu iznomāšana un ekspluatācijas līzings, mākslinieku darbība, mākslas palīgdarbības, mākslinieciskā jaunrade, kultūras iestāžu darbība.   

Citi atbalsta saņemšanas kvalificēšanās kritēriji un atbalsta apmēra nosacījumi abās programmās paliek nemainīgi.

Uzņēmumiem iesniegums atbalsta saņemšanai elektroniski jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā – atbalsta saņemšanai par šā gada janvāri iesniegums jāiesniedz līdz 15. februārim; par februāri – līdz 15. martam. 

Saskaņā ar VID sniegto informāciju, laika posmā līdz 9.janvāra vakaram izmaksātas algu subsīdijas 14 943 278 eiro apmērā par 15 136 iesniegumiem (saņemti kopumā 23 957 iesniegumi) un apgrozāmo līdzekļu granti 21 336 939 eiro apmērā par 2946 iesniegumiem (pieprasīti 84,83 miljoni eiro, 9911 iesniegumi, noraidīti 1140 iesniegumi).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti