Covid-19 dēļ darbu uz laiku aptur «Lido» restorāni un veikali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ēdināšanas un pārtikas pārstrādes uzņēmuma "Lido" valde pieņēmusi lēmumu uz laiku apturēt visu restorānu un veikalu darbību. Šāds lēmums pieņemts saistībā ar jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatību Latvijā un pieaugošo saslimšanu skaitu, liecina uzņēmuma paziņojums medijiem. 

"Mēs ik dienas apkalpojam vidēji 20-30 tūkstošus klientu. Diemžēl esošajā situācijā, arī ievērojot visus drošības pasākumus un stingras higiēnas normas, nevaram būt 100% droši, ka mūsu darbinieki ir pasargāti no saslimšanas. Tāpēc esam pieņēmuši smagu, bet ļoti atbildīgu lēmumu uz laiku slēgt visus "Lido" restorānus, nedomājot par finansiālajām sekām, bet gan par atbildību pret valsti," skaidro "Lido" dibinātājs un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Uzņēmuma darbiniekiem tiks bez maksas izdalīta visa "Lido" restorānos un veikalos saražotā pārtika, lai būtu nepieciešams pēc iespējas mazāks kontakts ar apkārtējiem un viņi varētu uzturēties mājās saskaņā ar valdības lēmumu.

Kopumā "Lido" nodarbina 1200 darbiniekus, un pašlaik nevienam no darbiniekiem nav uzteikts darbs. 

"Mēs sekosim līdzi situācijas attīstībai un ziņosim par tirdzniecības vietu atvēršanu apmeklētājiem, kad tas būs droši un saskaņā ar atbildīgo institūciju ieteikumiem," piebilda Ķirsons.

"Lido" 2018. gadā strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019. gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti, vēsta LETA.

"Lido" reģistrēts 1991. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss ''SARS-CoV-2'' un "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija norāda, ka Covid-19 sasniedzis globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, kā arī slēgtas skolas un citas iestādes, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 13. marta līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu.

Līdz trešdienai, 18. martam, Latvijā apstiprināts 71 "Covid-19" saslimšanas gadījums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti