«Conexus» padomē ieceļ Valsts kases, «Augstsprieguma tīkla» un «Marguerite» pārstāvjus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) akcionāri trešdien nolēma uzņēmuma padomē iecelt Valsts kases, AS “Augstsprieguma tīkls” un “Marguerite Fund” pārstāvjus.

“Conexus” padomē darbosies “Marguerite” pārstāvji Viljams Pīrsons, Gijoms Rivrons, “Nabucco Gas Pipeline International GmbH” pārstāvis Franks Zīberts, “Augstsprieguma tīkla” valdes locekļi Gatis Junghāns un Imants Zviedris, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Bens de Vēle.

Iepriekš “Conexus” padomes priekšsēdētājs bija Kirils Seļezņovs, bet padomē darbojās Juris Savickis, Pīrsons, Nikolajs Dubiks, Olivers Gīze, Vitālijs Hatjkovs, Oļegs Ivanovs, Kristians Jensens, Jeļena Mihailova, Rivrons un Zīberts.

Jaunā “Conexus” padome darbu sāks šā gada 31.decembrī.

Tāpat “Conexus” akcionāri lēma, ka esošie uzņēmuma valdes locekļi savus pienākumus pildīs līdz jaunu valdes locekļu ievēlēšanas brīdim. Tādējādi esošā “Conexus” valde - tās priekšsēdētājs Aigars Kalvītis un padomes locekļi Sebastians Grēblinghofs, Deniss Jemeļjanovs, Gints Freibergs un Zane Kotāne - pagaidām saglabā amatus.

Nākamā “Conexus” ārkārtas akcionāru sapulce notiks nākamā gada 3.janvārī plkst.10 “Conexus” Gāzes pārvades telpās Stigu ielā 14, Rīgā.

Izmaiņas “Conexus” padomē bija nepieciešamas, lai ievērotu Enerģētikas likumā noteikto, ka dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators nevar būt saistīts ar iepriekšējiem akcionāriem – “Gazprom”, “Itera Latvija” un “Uniper Ruhrgas International GmbH” (“Uniper”).

“Conexus Baltic Grid” dibināts 2016.gada nogalē, tam no “Latvijas gāzes” nododot uzglabāšanas un pārvades sistēmas aktīvus. Patlaban 34,1% “Conexus Baltic Grid” akciju pieder “Gazprom”, 29,06% - “Marguerite Gas”, 18,31% - “Augstsprieguma tīklam”, 16,05% - “Itera Latvija”, bet 2,49% pārējiem akcionāriem.

Atbilstoši Enerģētikas likuma prasībām līdz šā gada beigām “Conexus Baltic Grid” jāpārdod, lai tā akcionāri būtu ar “Latvijas gāzes” īpašniekiem nesaistītas personas. Tiesa gan, šī prasība neatteicas uz finanšu investoru “Marguerite Fund”.

“Conexus Baltic Grid” pilda Inčukalna pazemes gāzes krātuves operatora pienākumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti