«Conexus» dabasgāzes uzglabāšanas pakalpojuma tarifs varētu augt par 38%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dabasgāzes pārvades sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") dabasgāzes uzglabāšanas pakalpojuma tarifs varētu augt par 38%, to paredz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) iesniegtais jaunais dabasgāzes uzglabāšanas tarifu projekts.

Patlaban spēkā ir līdzšinējais tarifs 1,504 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par megavatstundu krātuves ciklā jeb laika periodā no iesūknēšanas sezonas sākuma līdz izņemšanas sezonas beigām. Savukārt projekts paredz, ka pēc stāšanās spēkā jaunais tarifs būs 2,08 eiro bez PVN par megavatstundu krātuves ciklā.

Dabasgāzes uzglabāšanas pakalpojuma tarifa projekts ir aprēķināts saskaņā ar dabasgāzes uzglabāšanas pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodiku.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā 2018.gada 1.aprīlī.

Kā skaidroja uzņēmumā, tarifa izmaiņas ir saistītas ar izmaiņām Enerģētikas likumā. Latvijai no 2017.gada 3.aprīļa ir pienākums ievērot Eiropas Parlamenta un Padomes regulu attiecībā uz piekļuvi dabasgāzes pārvades tīkliem un krātuvei.

"Conexus" izstrādātie dabasgāzes uzglabāšanas pakalpojuma tarifi būs saistoši visiem Inčukalna pazemes gāzes krātuves lietotājiem.

"Conexus" dibināts 2016.gada nogalē, tam no AS "Latvijas gāze" nododot uzglabāšanas un pārvades sistēmas aktīvus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti