«Conexus» bijusī vadītāja Zane Kotāne iecelta «Olainfarm» valdē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") bijusī valdes priekšsēdētāja Zane Kotāne ievēlēta par zāļu ražotājas AS "Olainfarm" valdes locekli, informēja "Olainfarm" pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

Kotāne zāļu ražotājuzņēmumā pārraudzīs finanšu jautājumos. "Olainfarm" valdē darbu turpina Jerūns Veitess, Elena Bušberga, Raimonds Terentjevs, Signe Baldere-Sildedze,  Milana Beļeviča un Mārtiņš Pūriņš.

Uzņēmumā norādīja, ka Kotānei ir ievērojama profesionālā pieredze vadības, finanšu un pārvaldības procesu jautājumos gan biržā kotētu, gan valsts un privātos uzņēmumos.

"Esam gandarīti, ka "Olainfarm" valdei pievienojas tik augsta līmeņa speciāliste. Zanei Kotānei ir nozīmīga pieredze gan Latvijas mēroga, gan starptautisku uzņēmumu vadībā.

Viņai ir padziļinātas zināšanas tādās uzņēmumam svarīgās jomās kā finanšu analīze un plānošana, investīciju piesaiste no Eiropas Savienības institūcijām un privātiem investoriem, kā arī iekšējā auditā," sacīja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.

Kotāne iepriekš bija "Conexus" vadītāja. Šo amatu viņa pameta 26. jūnijā, jo nolēma pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus. Kotāne iepriekš ieņēmus vadošus amatus arī AS "Latvijas gāze", AS "Latvenergo", OU" Elektrum Eesti", UAB "Elektrum Lietuva".

Savā profesionālajā karjerā bijusi zvērināta revidente, sertificēta iekšējā auditore, risku pārvaldības speciāliste, procesu pārmaiņu, kā arī finanšu vadītāja, veicot kapitālsabiedrību obligāciju emisijas Latvijā un ieviešot starptautiski pieņemtus uzskaites principus. Pašlaik  Kotāne ieņem amatus VSIA “Bērnu Klīniskā universitātes slimnīca” un "SEB Pensiju fonds" kā padomes locekle.

"(..) Mani aizrauj “Olainfarm” ambiciozie mērķi radīt ilgtspējīgus produktus un augt starptautiski, palielinot uzņēmuma vērtību.

Man ir svarīga laba pārvaldība. Finanses ir caurskatāmības, ilgtspējas un izaugsmes būtisks atbalsts,” uzsvēra Kotāne.

Zane Kotāne ir ieguvusi maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Biznesa skolā un bakalaura grādu ekonomikas un biznesa zinātnē Rīgas Ekonomikas augstskolā. Kotānei ir Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta padomes vadītāja sertifikāts u.c.

Kotānes īpašumā neesot nevienas "Olainfarm" akcijas, kā arī kapitāldaļu citos uzņēmumos.

KONTEKSTS:

"Olainfarm" koncerna auditētais apgrozījums 2019. gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 23,628 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Olainfarm" apgrozījums pērn bija 104,363 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 12,2% salīdzinājumā ar 2018. gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un sasniedza 22,239 miljonus eiro, vēsta LETA.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti