«Conexus» akcijas varētu kotēt biržā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") akcijas varētu kotēt biržā, intervijā aģentūrai LETA atzina "Conexus" līdzīpašnieka, elektroenerģijas sistēmas pārvades operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone.

"Attiecībā par "Conexus" apsveram akciju sākotnējā piedāvājuma iespēju, vienlaikus saglabājot akciju kontrolpaketi mūsu rokās, jo esam valsts kritiskās infrastruktūras uzņēmumi," teica Jēkabsone.

Jautāts, cik tālu pašlaik ir iecere par "Conexus" akciju sākotnējo piedāvājumu, AST vadītāja atbildēja: "Pašlaik mēs vērtējam, kad šādu soli varētu spert. Nav tā, ka dokumenti jau būtu sagatavoti izskatīšanai valdībā."

Jēkabsone arī uzsvēra, ka šo projektu nav plānots īstenot ne nākamo sešu, ne deviņu mēnešu laikā, tādēļ no papildu komentāriem atturējās.

"Conexus" lielākais akcionārs ir valstij piederošais "Augstsprieguma tīkls" (68,46%), kamēr 29,06% akciju pieder Japānas uzņēmuma "Marubeni" pārvaldītajam fondam "MM Capital Infrastructure Fund", bet 2,48% - pārējiem akcionāriem.

"Conexus" apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 29,447 miljoni eiro, kas ir par 6,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 6,3% - līdz 7,656 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

"Conexus" pārvalda Inčukalna pazemes gāzes krātuvi, maģistrālos cauruļvadus, gāzes regulēšanas stacijas un citu infrastruktūru.

Pārvades gāzesvadus veido reģionālie gāzesvadi, kas paredzēti Latvijas apgādei, un starptautiskie gāzes vadi, kas nodrošina gāzes tranzītu uz kaimiņvalstīm, un to atzari. Kopējais "Conexus" pārvaldīto gāzesvadu garums kopā ar atzariem ir 1188 kilometri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti