Civilās aviācijas aģentūra: Eiropā un Latvijā parādās pirmās nozares atlabšanas pazīmes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropā parādās pirmās aviācijas nozares atkopšanās pazīmes pēc Covid-19 krīzes. Pēdējās divās nedēļās novērojams pasažieru pārvadājumu pieaugums lielākajiem uzņēmējiem. Arī Latvijā situācija avio industrijā atdzīvojas. To Latvijas Radio intervijā pavēstīja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

Aviopārvadājumu kritums Covid-19 pandēmijas laikā Eiropā ir 62% apmērā. Visvairāk ietekmēti “lētie avio pārvadātāji”, kuriem kritums ir 83%. Savukārt kravu pārvadājumiem ir novērots pat pieaugums 11% apmērā. 

Tomēr kopumā kritums ir stabilizējies un parādās nozares atkopšanās pazīmes, norādīja Gorodcovs. Pēdējo divu nedēļu laikā Eiropā vidēji pārvadājumu apjoms ir pieaudzis par 19%. Aviācijas aģentūras direktors minēja, ka Latvijā pērn kritums ir bijis lielāks – 94%, kas ir aptuveni septiņas reizes lielāks nekā vidēji Eiropā. 

Gorodcovs atzina, ka patlaban arī Latvijā situācija uzlabojas, tostarp kravu pārvadājumu jomā. Lidosta “Rīga” savlaicīgi izveidojusi infrastruktūru – kravu apstrādes peronu un kravu apstrādes centru. Lidosta ir gatava turpmākiem pārvadājumu pieaugumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti