«Citadeles» pārdošanu priekšvēlēšanu debatēs atbalsta tikai «Vienotība» un ZZS

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Citadeles” bankas pārdošanu Latvijas Televīzijas priekšvēlēšanu debatēs Vidzemē atbalstīja tikai divi esošās koalīcijas pārstāvji – „Vienotības” līdere, premjere Laimdota Straujuma un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Ingmārs Līdaka.

Tikmēr pret bankas pārdošanu ir „Saskaņas” pārstāvis Ivars Zariņš, Latvijas Krievu savienības līderis Aleksandrs Filejs, „No sirds Latvijai” līderis Gunārs Kūtris, Nacionālās apvienības pārstāvis Raivis Dzintars un Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars.

Zariņš un Kūtris bija vienisprātis, ka Latvijai ir vajadzīga sava banka, kas palīdzētu attīstīt  tautsaimniecību.

Savukārt partiju „Latvijas attīstībai” un „Vienoti Latvijai” līderi Einars Repše un Ivars Godmanis izvairīgi atbildēja uz jautājumu, norādot, ka Latvija šo banku nevar nepārdot, jo to paredz vienošanās.

Tāpat vairāki topošie politiķi norādīja uz pārāk lielo slepenību šajā procesā.

„Neviens izdevīgs darījums nav slepens, un no tā izriet mana atbilde [vai atbalsta bankas pārdošanu],” sacīja Bondars.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība šomēnes akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka 25% bankas "Citadele" akciju iegādāsies "Ripplewood Holdings", 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).

ERAB atbalsta Latvijas valdības lēmumu pārdot valstij piederošās bankas "Citadele" akcijas starptautiskai investoru grupai, ko vada "Ripplewood Holdings" un fonda dibinātājs un izpilddirektors Tims Kolinss.

ASV investoru piedāvātā cena par bankas "Citadele" akcijām un visi investoru vārdi tiks atklāti pēc darījuma noslēgšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti