Rīta Panorāma

Marjamas Alakbarli izstāde "Nakts mūzika"

Rīta Panorāma

Madara Līcīte tiešraidē no Saeimas

Intervija ar Kristapu Zakuli

«Citadeles» darījumā FKTK interesē investora plāns bankas attīstībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc līguma noslēgšanas par bankas „Citadeles” pārdošanu tas būs jāvērtē arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK), kura raudzīsies uz investora plāniem attīstīt banku, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darījumu varēs vērtēt pēc tā noslēgšanas, kad būs pieejami visi nepieciešamie dokumenti, to skaitā līgums. Kā norādīja Zakulis, komisiju visvairāk interesē investoru piedāvātais biznesa plāns – kā plānots attīstīt banku un kādi finanšu līdzekļi ir investoru rīcībā, lai to darītu.

Izvērtēšanas termiņš ir 60 dienas, bet vidēji šāda procedūra prasa no 30 līdz 60 dienām. Izvērtēšana notiek raitāk, ja investors ir jau zināms Latvijā.

Jau ziņots, ka pirmdien ieceltā jaunā Privatizācijas aģentūras valde varētu jau līdz valdības maiņai parakstīt par iepriekšējās valdes atkāpšanās iemeslu kļuvušo bankas „Citadeles” pārdošanas līgumu. Tiesa, tas nebūs pašmērķis, un valde arī apšauba, ka jebkura saprātīga nākamā valdība varētu mēģināt apturēt darījumu.

Valdība atbalstītā bankas pārdošanas līguma nosacījumi paredz, ka "Ripplewood Holdings" bankas akcijas varēs pārdot pēc diviem gadiem. Latvijas valdība akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka 25% bankas "Citadele" akciju iegādāsies "Ripplewood Holdings", 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti