«Citadeles banka» pārņems «Danske Bank» Latvijas filiāles privātpersonu kredītportfeli (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir sniegusi atļauju AS "Danske Bank" filiālei Latvijā nodot privātpersonu kredītportfeli AS "Citadele banka" īpašumā.

FKTK paziņojumā medijiem norādīja: izvērtējot "Danske Bank" iesniegtos dokumentus atbilstoši Kredītiestāžu likumam, FKTK secinājusi, ka kredītiestādes uzņēmuma daļas pārejai nebūs negatīva ietekme uz "Citadeles bankas" darbību, kā arī uzņēmuma daļas pāreja neietekmēs negatīvi klientu interešu aizsardzību. Proti, tiks saglabātas tiesības un pienākumi, kas izriet no noslēgtajiem līgumiem ar "Danske Bank" filiāli Latvijā.

FKTK norādīja, ka "Danske Bank" Latvijas filiāles komercdaļas pārdošana notiks februārī, īstenojot "Danske Bank" stratēģiju izbeigt tās darbību Latvijas tirgū.

Precizējums:

"Danske Bank" Latvijas filiāle precizējusi, ka tā pārdos "Citadeles bankai" savu privātpersonu kredītportfeli.

Saistībā ar "Danske Bank" uzsākto procesu filiāles darbības izbeigšanai Latvijā "Citadele banka" un "Danske Bank" ir noslēgušas līgumu, saskaņā ar kuru "Citadeles banka" iegādājas "Danske Bank" izsniegtos kredītus privātpersonām Latvijā. Saskaņā ar šo līgumu, kredīta līgumi paliks spēkā atbilstoši šī brīža nosacījumiem, aģentūrai LETA norādīja "Danske Bank".

 

 

Sagaidāms, ka kredītu apkalpošanas pāreja varētu skart aptuveni 60 "Danske Bank" klientus Latvijā.

Saskaņā ar Finanšu nozares asociācijas datiem "Citadeles banka" pēc aktīvu apmēra 2019. gada 3. ceturksnī bija ceturtā lielākā banka Latvijā, bet "Danske Bank" filiāle Latvijā ieņēma 14. vietu no kopumā 16 Latvijā strādājošajām bankām vai filiālēm. 

KONTEKSTS:

"Danske Bank" pērn februārī paziņoja, ka slēgs ne tikai filiāli Igaunijā, bet arī abās pārējās Baltijas valstīs - Latvijā un Lietuvā -, kā arī Krievijā. Bankā informēja, ka tā jau labu laiku apsvērusi filiāļu Baltijas valstīs un Krievijā slēgšanu, lai koncentrētos uz Ziemeļvalstu tirgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti