«Citadele»: «Liepājas metalurgs» spēs atsākt darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Banka "Citadele" situāciju uzņēmumā "Liepājas metalurgs" vērtē kā ļoti sarežģītu, tomēr pauž pārliecību – uzņēmums turpinās darbu. Tā intervijā Latvijas Radio sacīja "Citadeles" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

„Jau labu laiku situāciju „Liepājas metalurgā” var vērtēt tikai kā ļoti sarežģītu. Un man liekas, ka kreditori ir vairākus mēģinājumus veikuši, lai stabilizētu darbu uzņēmumā un restrukturizētu situāciju, bet līdz šim tas nav vainagojies lieliem panākumiem,” situāciju raksturoja Beļavskis.

Bankas pārstāvis arī norādīja, ka jau 2012.gada sākumā banka sāka uzmanīgā vērot, kas notiek industrijā. „Kā zinām, metālapstrādes industrija cieš arī no diezgan lielas pārprodukcijas,” piebilda Beļavskis. Banka veikusi daudz uzkrājumu šim kredītam.

Beļavskis noraidīja iespēju kredītu norakstīt zaudējumos: „Nekādā gadījumā. Mēs esam nodrošinātais kreditors. Nesen veicām mūsu ķīlu aplēsi, un faktiski rezultāti ir ļoti labi – izskatās, ka mēs esam ļoti labi nodrošināti. Bet tā ir tāda laba komercprakse, kad kaut kāds kredīts nonāk grūtībās, tad drošības pēc vajag veikt papildus uzkrājumus.”

Bankas valdes priekšsēdētājs arī pauda pārliecību, ka „Liepājas metalurgs” atsāks darbu: „Domāju, ka „Metalurgs” noteikti kādu dienu atsāks darbu, kad atrisināsies šī sarežģītā situācija ar akcionāriem un tiks veikta uzņēmuma pamatīga restrukturizācija.”

Liepājas tiesa pirmdien varētu izlemt, vai apmierināt uzņēmuma "Liepājas metalurgs" lūgumu pagarināt vēl par vienu mēnesi kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna iesniegšanas termiņu.

Tikmēr pašā uzņēmumā "Liepājas metalurgs" pirmdien notiks akcionāru sapulce. Tajā plānots apstiprināt kompānijas šā gada budžetu, kā arī ievēlēt zvērinātu revidentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti