Dienas ziņas

Dezinficē daudzdzīvokļu māju kāpņu telpas

Dienas ziņas

Ventspilī pielāgo ēku Covid-19 pacientiem

Drošības pasākumus ievieš arī tirgū

Cēsu tirgū drošības pasākumu ievērošanai piesaista papildu darbiniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Strādāt cimdos, dezinficēt tirdzniecības vietas un citi drošības pasākumi nodrošināmi ne tikai veikalos, bet arī tirgos. Tirgotāji pārtikas produktus un saimniecības preces pārdod gan  āra teritorijās, gan  paviljonos. Atbildīgiem jābūt tirgu apmeklētājiem. Cēsu tirgus valde cilvēku plūsmas kontrolēšanai piesaistījusi pat papildu darbiniekus.

Lai arī vairāki uzņēmēji kopš ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas ir pārtraukuši tirgoties, daudzi to turpina darīt. Papildu drošībai Cēsu tirgū pārdevēji arī norobežo savas tirgošanās zonas, piemēram, aptinot nojumi ar pārtikas plēvi. Pircēju un tirgotāju reakcija ir dažāda.

"Galvenais - izsargāsimies un paniku necelsim, jo, ja celsim paniku, mēs sevi sagraujam veselībā. Viss galvenais ir mēreni, vēsu prātu, jo galvenais ir drošības sajūta pašiem; ja mazgājam rokas, tad arī pašiem viss būs kārtībā," norāda tirgotājs Gatis no Bauskas.

Cēsu tirgus teritorijā ir piesaistīti darbinieki, kuri kontrolē cilvēku plūsmu un atgādina par drošu attālumu starp citiem apmeklētājiem. Tirgus valdes loceklis Arkādijs Suškins stāsta, ka papildu uzmanība notiekošajam tirgū jāpievērš nedēļas nogalēs un laikā līdz pulkstens divpadsmitiem dienā, kad apmeklētāju ir vairāk.

"Ir cilvēki, kas ir neapmierināti, ka viņiem palūdz vai ļoti solīdi aizrāda, nu tā, bet kopumā jasaka, ka cilvēki ir saprotoši un šo kārtību mēģina ievērot. Ir cilvēki, kas rupjāk atbild, bet tādu ir maz," akcentē Cēsu tirgus valdes loceklis Arkādijs Suškins.

Tāpat kā citās tirdzniecības vietās, arī Cēsu tirgus teritorijā izvietoti informatīvi materiāli, atgādinājumi un divu metru attāluma atzīmes. Apmeklētājiem pieejami vienreiz lietojamie cimdi un dezinfekcijas līdzekļi. Cēsu tirgus vadība paredz, ka ar laiku tirgotāju gan būšot mazāk. Jau šobrīd  apmeklētāju skaits samāzinajies un daudzi pērkot pārtikas preces ilgtermiņam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti