Rīta Panorāma

Intervija ar tieslietu ministru Jāni Bordānu

Rīta Panorāma

Ar koncertu pieminēs operdziedātāja Jāņa Zābera 85 gadu jubileju

Cēsīs tapušos līdzsvara dēļus eksportē uz 50 valstīm

Cēsīs ražotus līdzsvara dēļus eksportē uz 50 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jānis un Sandra Pilāberi aptuveni pirms pieciem gadiem mazā darbnīcā sāka ražot virtuves koka dēlīšus. Toreiz viņi pat iedomāties nevarēja, ka piecus gadus vēlāk uzņēmums “Duck Woodworks” eksportēs savu produkciju uz 50 dažādām valstīm. Tiesa, šobrīd koka dēlīšus viņi ražo tikai pavisam īpašam nolūkam, bet viņu pieprasītākais produkts ir līdzsvara dēļi “Džo” un dažādas attīstošās rotaļlietas bērniem.

“Tas ir līdzsvara dēlis gan vingrošanai, gan šūpošanai, var pats iegulties iekšā un šūpoties. Tas ir ar mūsu pieaugušo acīm. Bet, kad dēlis tiek bērnu rokās, tad jau tas ir viss kaut kas: tas ir slidkalniņš, tās ir šūpoles, tramplīns mašīnām, tā var būt mājiņa, ja uzklāj segu,” stāstīja “Duck Woodworks” līdzīpašnieks Jānis Pilābers.

Ideja par šādu līdzsvara dēļu ražošanu Jānim un Sandrai Pilāberiem radās pavisam nejauši, mēģinot izveidot šūpuļzirdziņu. Tagad viņi dēļus eksportē uz ārzemēm, un līdzīgus dēļus, sekojot viņu piemēram, sākuši ražot citi uzņēmumi daudzkur citur pasaulē. 

Pirms pieciem gadiem, kad aizsākās Jāņa un Sandras Pilāberu bizness, viņi divatā ražoja virtuves dēlīšus, taču tagad viņi izauguši jau līdz nopietnam uzņēmumam, kas nodarbina 10 cilvēku komandu.

“Mēs esam sākuši ražot vairāk bērnu produktus, mēbeles, plauktu sistēmas, attīstošās rotaļlietas bērniem,” norādīja “Duck Woodworks” līdzīpašniece Sandra Pilābere.

Visa ražošana notiek abu dzimtajā pilsētā Cēsīs. Vairāk koncentrējas uz eksporta tirgu, jo mūsdienās no Latvijas var sasniegt praktiski jebkuru pasaules malu. 

“99% ir eksports. Pārsvarā ir Amerika, Austrālija, Vācija, Francija, Anglija,” atklāja Sandra Pilābere.

Lai gan biznesa pašos pirmsākumos negāja viegli, abi sacīja - ja būtu iespēja visu sākt no jauna, viņi darītu tieši to pašu. Ir priecīgi, ka toreiz noriskēja un pievērsās uzņēmējdarbībai.

“Latvijā ir ļoti daudz ko darīt. Neredzu, kāpēc Latvijā nevar darīt to, ko var darīt citur pasaulē. Ja tu sēdi mājās dīvānā un internetā raksta, ka viss ir slikti, un daži politiskie spēki uz to pavelk un kultivē kultu, ka viss ir slikti, tad cilvēki tā arī sāk domāt. Bet, ja tu piecelies, aizej līdz vietai, kur var iegūt informāciju, tad tu vari ļoti daudz iegūt - gan valsts, gan pašvaldības palīdz uzņēmējdarbībā. Manuprāt, mūsdienās ir ļoti daudz iespēju, [tās ir] milzīgas. Vajag iet un darīt,” uzsvēra Jānis Pilābers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti