Dienas ziņas

Tūrisma operators klientus atstāj bešā

Dienas ziņas

Festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Cēsīs liela interese par darbu IT nozarē

Cēsīs liela interese par darbu informācijas tehnoloģiju nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Informācijas tehnoloģiju (IT) nozari ir iespējams attīstīt arī ārpus Rīgas – ar šādu pārliecību pirms gada Cēsīs tika izveidota uzņēmuma “Draugiem Group” filiāle. Sākotnēji tajā strādāja divi cilvēki, bet nu jau septiņi. Vairāki no darbiniekiem pārcēlušies no Rīgas, bet daļai tā ir iespēja strādāt tuvāk savai dzīvesvietai.

Kārlis Grīntāls ir viens no cilvēkiem, kurš pirms gada te uzsāka darbu tikko kā izveidotā birojā. Gada laikā kolektīvs paplašinājies un piedzīvotas dažādas interesantas situācijas, ko rada apstāklis, ka birojam ir lieli skatlogi un tas atrodas vecpilsētā. Cēsinieki nereti te ienākot ar lūgumu ko izprintēt, palīdzēt risināt problēmas ar piekļuvi interneta portāliem, dažs ienāk, lai vienkārši apskatītos, kā tad darbojas IT jomas uzņēmums.

Programmētājs Kārlis Grīntāls teic, ka tas ir patīkami, ko var, izpalīdz ienācējiem, un turpina darbu. Paralēli darbam šeit viņš apņēmies Cēsīs audzināt arī jauno programmētāju paaudzi. "Dzīvoju un mēģinu arī radīt to vidi jauniešiem, stāstu par to, cik forši ir īstenībā būt šādā profesijā, tādas iespējas ir.

Tas plāns ir tā kā attīstīt tieši šo profesiju Cēsu apkaimē, veidot programmētāju pulciņus, kas ir jauniešiem sadarbībā ar dizaina un tehnoloģiju centru, kas ir Cēsīs."

Emīls Kolosovs strādā ar klientiem un savu darbu var veikt no jebkuras vietas, kur pieejams internets, bet priekšroku dod darbam birojā. Šeit strādā aptuveni mēnesi. Pirms tam Emīls studēja Rīgā, bet iepriekš dzīvojis ārpus Latvijas. "Es dzīvoju Indijā, Ķīnā, vecāki bija diplomāti, strādāja vēstniecībā, tā sanāca. Es pabeidzu augstskolu, Rīga mazlietiņ apnika, mani pieņēma darbā un arī bija iespēja strādāt Cēsīs. Es vispār varbūt biju vienreiz ar vecmammu šeit."

Atzīmējot uzņēmuma filiāles gada jubileju, teju 30 cilvēki visas dienas garumā te ierodas piedāvāt savu kandidatūru kādai no brīvajām vakancēm.

"Sapratu to, ka Rīga ir pārāk liels stress, Rīga ir stress liels, liela steiga, tāda liela burzma... Un gribās tomēr jau mieru, jau nedaudz palutināt sevi, tiešām tik ļoti neskriet līdzi tai Rīgai, tādēļ arī sapratu, ka jādodas uz reģioniem. Un Cēsis bija viena no pirmajām vietām, tā arī izlēmu, ka ir jādara. Rīgā no darba es esmu aizgājusi, un attiecīgi nākamais solis arī Cēsīs atrast darba vietu," stāsta cēsiniece Agnese Bernāte.

Uzņēmumā "Draugiem Group" teic, ka sākotnēji birojs ārpus Rīgas bija vienkārši eksperiments. Pirms gada tas tika atvērts, pamatojoties uz faktu, ka aptuveni 44% "Draugiem Group" darbinieku ir no Vidzemes. Pārliecinoties par to, ka šajā nozarē var strādāt no teju jebkuras vietas, uzņēmumā pieļauj domu nākotnē līdzīgas filiāles nodrošināt vēl citās Latvijas pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti