Dienas ziņas

LLU piedalās pirmā fitoremediācijas parka izveidē Zviedrijā

Dienas ziņas

Veicinās gastronomisko tūrismu Latvijā un Igaunijā

Cēsīs durvis ver "Draugiem Group" birojs

Cēsīs durvis ver IT uzņēmuma «Draugiem Group» birojs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Cēsīs jau darbojas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) filiāle, piedāvājot apgūt modernās tehnoloģijas, un nu pilsētā durvis vēris arī pašmāju informācijas tehnoloģiju (IT) koncerna “Draugiem Group” birojs.

Aptuveni 44% “Draugiem group” darbinieku ir no Vidzemes. Tāpēc uzņēmuma dibinātājs Agris Tamanis norāda, ka ir tikai likumsakarīgi, ka pirmais reģionālais atzars darbu ir sācis Cēsīs. Tur arī izveidota sadarbība ar novada pašvaldību un RTU filiāli, kas ļauj cerēt uz jauna darbaspēka piesaisti.

“Šis ir eksperiments, un kāpēc ne Cēsīs? Varbūt ir kāds, kas baidās startēt uz Rīgu vai gluži otrādi – Rīgā kāds, kas vēlas mazpilsētā dzīvot, bet meklē atbilstošu darbu. Tad mēs esam šeit un gaidām,” saka Tamanis.

“Ja cilvēkam ir vēlme palikt savā reģionā un Rīga nav viņa vilinājums, tad mēs dodam tādu iespēju. Šeit nav starpības, vai atrodies Rīgas ofisā vai Cēsīs, tavs birojs ir pie mājas, un pārējais ir vienlīdz kā Rīgā, tā Cēsīs,” saka  “Draugiem Group” Cēsu biroja vadītājs Mārtiņš Pikšens.

Šobrīd Cēsu birojā strādā divi darbinieki. Viens no viņiem ilgus gadus ir pavadījis Norvēģijā un, pateicoties tieši šai iespējai, ir atgriezies dzimtajā pilsētā. “Viens jauns projekts jau ir padomā, ir perspektīvas. Tas bija tas, kas vajadzīgs, lai atgrieztos atpakaļ. Esmu tiešām priecīgs būt atpakaļ,” saka uzņēmuma programmētājs Gatis Cimbulis.

Cēsu novada mērs Jānis Rozenbergs (“Vienotība”) uzskata, līdz ar informācijas tehnoloģiju nozares attīstību un jaunu uzņēmumu ienākšanu šajā jomā iespējams mazināt cilvēku aizplūšanu no reģiona. “Rīgā ir cīņa par IT programmētājiem, un tam ir jābūt tandēmā ar izglītības programmām, un tad ir tā, ka viņš paliek šeit,” saka Rozenbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti