Dienas ziņas

Bebru populācija nemazinās

Dienas ziņas

Matemātiķi mācās mācīt matemātiku

Cēsīs atvērts kopā strādāšanas centrs

Cēsīs bijušās arodskolas telpas kļūst par koprades namu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēdējos gados Latvijā arvien vairāk pieprasītas kļūst kopā strādāšanas vietas jeb darba vide, ko veido nevis viena uzņēmuma darbinieki, bet neatkarīgi nodarbināti dažādu profesiju pārstāvji. Arī Cēsīs šāda vieta izveidota, arodskolas bijušajām telpām radot jaunu pielietojumu. 

Veco skolas ēku nu apdzīvo tie, kuru ikdienas darbs nav saistīts ar biroju vai kuri savas uzņēmējdarbības gaitas tikai sāk.  Tagad koprades māja “Skola6” ir vieta, kur satikties dažādu jomu profesionāļiem un radošo industriju pārstāvjiem un, savstarpēji komunicējot, veidot jaunus kontaktus, idejas un sadarbības projektus. Pašlaik dalītās darba telpas jau izmanto tērpu dizaineres, gleznotāji, mūziķi un citi pašnodarbinātie.

“Ir vairāk cilvēki apkārt, līdz ar to ir jau kaut kādi kontakti. Mēs varam veidot jau kaut kādus pasākumus, tas ir daudz vieglāk, protams, nekā vienam tikt galā. Te vēl ir cilvēki, viņi darbojas savā jomā, mēs varam viens otram palīdzēt un atbalstīt,” par koprades nama plusiem stāsta Mūzikas biedrības vadītāja Ieva Vītoliņa.

Savukārt tērpu dizainere Zane Zaharova stāsta, ka ar kolēģi no jaunrades nama jau ir plānots vasarā Cēsu pilsētas svētku ietvaros veidot modes skati.

“Un tad mūs apskaņos puiši, kas ir šīs mājas pagrabā, tā kā viss notiek,” atzīst Zaharova.

Arī reklāmas aģentūras vadītājs Jānis Grīviņš dalītās darba telpas izmanto jau vairākus gadus, norādot uz to daudzajām priekšrocībām, kas ir ne tikai plašās sadarbības iespējas un radošāka darba vide, bet arī finansiālie ieguvumi.

 “Mums nav jādomā par dažādām sīkām, praktiskām ikdienas lietām. Mums nav jādomā par apkopējām, apsardzi, mums nav jādomā par internetu - tas viss ir iekļauts. Mēs dalām sapulču telpu, virtuvi. Mums nav jāīrē sava atsevišķa telpa un tā jāpiepilda,” skaidro Jānis Grīviņš.

Koprades māja Cēsīs izveidota, lai veicinātu ekonomisko izaugsmi un uzņēmējdarbības attīstību pilsētā. Tā sniedz atbalstu ne tikai jaunajiem uzņēmējiem, radošo un digitālo industriju pārstāvjiem, bet arī tiem, kuri par sava biznesa uzsākšanu tikai domā.

“Skola6” vadītāja Dita Trapenciere stāsta, ka “tas savā ziņā saskan ar inkubatora ideju”.

“Nākotnē, ja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai šī inkubatora programma attīstīsies un ies uz priekšu, iespējams, ka varētu veidot arī inkubatoru Cēsīs, tad tas arī varētu būt šeit, šajā ēkā,” pieļauj Dita Trapenciere.  

Koprades mājā tiks organizēti arī semināri, vakara sarunas par sabiedrībā aktuāliem jautājumiem un pasākumi, kuros iedzīvotāji varēs dalīties ar savām idejām Cēsu pilsētas attīstībai.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti