Cer līdz 2021.gadam nodrošināt automātisku pārmaksāto nodokļu atmaksu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē deputāti otrdien, 24.jūlijā, konceptuāli atbalstīja priekšlikumu par automātisku iedzīvotāju pārmaksāto nodokļu atmaksu.

Saeimas deputāts Jānis Vucāns
00:00 / 00:58
Lejuplādēt
Lai to izdarītu, nolemts uzdot Ministru kabinetam nodrošināt to, lai visas valstī esošās informatīvās sistēmas tiktu salāgotas tādā veidā, lai Valsts ieņēmumu dienests (VID) varētu šo informāciju izmantot automātiskai nodokļu atmaksai. Tas būtu jāizdara līdz 2021.gadam, teica deputāts Jānis Vucāns (Zaļo un Zemnieku savienība).

 

Pēc deputāta sacītā, pašlaik tiek diskutēts par to, kā VID nonāktu, piemēram, e-veselības sistēmā pieejamā informācija par iedzīvotāju tēriņiem saistībā ar veselības aprūpes pakalpojumiem.

"Ir virkne ar izglītību saistīto izmaksu, ko VID jau šobrīd redz automātiski, bet ir virkne tādu izmaksu, kas skar bērnu interešu izglītību, kur šī informācija ir pašvaldību rīcībā, bet tā tikai daļēji ir VID rīcībā. Un ir nepieciešama šo informācijas sistēmu salāgošana, kas, protams, prasa gan finanšu līdzekļus, gan arī noteiktu laiku," skaidroja Vucāns.

KONTEKTS:

VID vērtē iespēju nākotnē iedzīvotāju pārmaksātos nodokļus atmaksāt automātiski uz viņu kontiem, negaidot viņu iesniegumus par to. Automātiski VID varētu atmaksāt iedzīvotāju pārmaksātos nodokļus, piemēram, gadījumos, kad nav savlaicīgi piemērots kāds atvieglojums, mainījies neapliekamais minimums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti