Centrāltirgus cer uz lielāku apmeklētāju plūsmu vasarā; atlaides nomniekiem vērtē individuāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Centrāltirgum, lai pienācīgi uzturētu vēsturiskos paviljonus, nepieciešama nauda, ko tirgus gūst no tirgotājiem kā nomas maksu. Tāpēc sarežģītajā Covid-19 laikā nākt pretī nomniekiem un piešķirt atlaides tirgus var tikai līdz zināmai robežai, diskusijā Rus.LSM.lv atzina AS “Rīgas centrāltirgus” valdes priekšsēdētāja Agra Languša.

Pašlaik tirgus brīžiem ir pustukšs. To ietekmējot arī Covid-19 dēļ ieviestais dalījums ar “zaļajām” un “sarkanajām” zonām, attiecīgi prasot vai neprasot apmeklētājiem Covid-19 sertifikātus. Un to īpaši izjūt nomnieki.

Languša atzina, ka nedēļas pirmajās dienās tirgus ierasti ir patukšs, taču nedēļas otrajā pusē tas jau piepildās.

“Mēs nevaram attīstīties, nevaram domāt par nākotni, ja nesaprotam, ar kādām problēmām saskaras nomnieki šodien. Mūsu mērķis – atgriezt dzīvību tirgū, neraugoties uz to, ka tagad ir Covid-19 periods. Jāsaprot, ka pavasarī un vasarā tirgus atdzīvojas. Šis ir sezonāls uzņēmums – ziemā vairāk tukšs,” sacīja Languša.

Tirgus mēdzot nākt pretī nomniekiem, taču nevarot piešķirt nomas atlaides automātiski. “Pašlaik ir [atbalsta] programma, nomnieki var pieteikties. Un tas ļoti aktīvi notiek, mēs saņemam iesniegumus un tos izskatām. (..) Kad konkrēti nomnieki nāk pie mums ar lūgumu samazināt nomas maksu, mēs iespēju rāmjos to izskatām. Protams, mēs nevaram vienkārši atbrīvot no nomas maksas kaut kādu iemeslu dēļ! Tagad visi valstī saskaras ar kovida situāciju,” sacīja Languša.

Viņa skaidroja – lai kvalificētos valsts atbalstam, nomniekiem jāuzrāda noteikti dokumenti. Ja tie atbilst kritērijiem, viņiem piešķir atlaides. Tāpat nomniekiem ļauj daļu no maksas atmaksāt vasarā.

Pilnu Rus.LSM.lv diskusiju par Rīgas Centrāltirgu krievu valodā iespējams noskatīties šeit:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti