Rīta intervija

Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa par reģionālo reformu

Rīta intervija

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits par Latvijas valstiskumu un svētkiem

Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks par valsts ekonomisko stāvokli

Centrālā banka: Latvija nekad nav bijusi tik pārtikusi kā tagad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvija kopumā nekad nav bijusi tik pārtikusi kā tagad. Latvijas tautsaimniecība pašlaik ir augšupejošā fāzē, un galvenie riski tās izaugsmei ir saistīti ar norisēm ārpus valsts, tostarp ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības jeb "Brexit", to intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

Pēc viņa sacītā, Latvijas ekonomika ir augusi ne mazāk lēni kā kaimiņvalstu tautsaimniecības, un tā ir starp straujāk augošākajām ekonomikām reģionā. Latvijas ekonomika pašlaik ir izaugsmes fāzē - iekšzemes kopprodukts pieaug, bezdarbs ir samērā neliels, iedzīvotāju ienākumi aug, valdība ir piesardzīgāka savos tēriņos. 

"Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki," sacīja Kazāks.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik Latvijas ekonomikā nav vērojami "treknie gadi", kas bija 2006.un 2007.gadā, un tas ir labi. "Pārspīlētības tagad ir krietni mazāk nekā iepriekš," sprieda Latvijas Bankas padomes loceklis. Pēc viņa teiktā, Latvijas ekonomikas izaugsme tagad ir mazāk atkarīga no iekšējiem riskiem, vairāk no ārējiem, tostarp no norisēm eksporta tirgos, "Brexit" iznākuma.

Kazāks atzīmēja, ka nevar teikt, ka viss Latvijā ir lieliski un ka visu esam izdarījuši.

Latvijā izaugsme pašlaik vērojama visās nozarēs, izņemot finanšu sektoru, kur samazinās nerezidentu ieguldījumi. Tā izaugsme turpmāk lielā mērā būs atkarīga no Latvijas valdības, proti, no tā, kā tiks ieviesti Eiropas Padomes ekspertu komitejas „Moneyval” ieteikumi naudas atmazgāšanas novēršanā. Tam nav daudz laika, un, ja tas netiks izdarīts, tad sekas var būt nepatīkamas, teica Kazāks.

Pēc Latvijas Bankas padomes locekļa teiktā, Latvija ir veikusi vienkāršākās lietas, un, lai tā kļūtu par pārtikušu valsti, nepieciešams veikt sarežģītākas lietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti