Rīta Panorāma

Daugavgrīvas cietoksnī nedēļas nogalē brīvdabas festivāls "Komēta"

Rīta Panorāma

Latgales ērģeļmūzikas festivāla noslēguma koncerts 27. jūlijā

Intervija ar Tāli Linkaitu

Ceļu remontiem novadu reformas vajadzībām piesaistāmi 200 miljoni eiro; nākotnē varētu celt akcīzes nodokli degvielai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Administratīvi teritoriālās reformas vajadzībām ceļu remontiem ir iespējams piesaistīt aptuveni 200 miljonus no valsts budžeta, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija). Viņš arī norādīja, ka ilgtermiņā  varētu runāt par ceļu nozares finansēšanu, palielinot akcīzes nodokli degvielai.

Ministrs stāstīja, ka administratīvi teritoriālā reforma parādīs ceļu posmus, kas būtu jāsakārto - proti, lai novadi, kuri tiek apvienoti, būtu arī savienoti ar normālu ceļu.

Politiķis uzsvēra, ka pašvaldību prasītās ceļu remontu izmaksas 1 miljarda eiro apmērā nav iespējams īstenot. Tomēr nauda reformas rezultātā radīto pārvietošanās problēmu risināšanai atrastos. "Ceru, ka reformas ietvaros varam atrast līdzekļus no valsts budžeta. Varam runāt par kādiem 200 miljoniem," teica Linkaits, norādot, ka par minēto summu valdībā notikušas diskusijas.

Ministrs arī stāstīja, ka ilgtermiņā, domājot par finansējumu ceļu nozarei, varētu domāt par akcīzes nodokļa celšanu degvielai, ņemot vērā, ka valsts arvien vairāk vēlas, lai cilvēki izmantotu sabiedrisko transportu vai videi draudzīgas automašīnas. 

"Tas no vienas puses būtu sāpīgs risinājums, bet, no otras puses, tas dotu finansējumu ceļu saimniecībai," sacīja ministrs. Viņš piebilda, ka sīkāk par iespējām finansēt ceļu remontus tiks runāts, kad valdībā notiks diskusijas par nodokļu izmaiņām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti