4. studija

Stāsts par to, kā nenolaist rokas - mūziķi Aija Vītoliņa un Markus Riva

4. studija

Kā "Rīgas satiksme" sargā savus darbiniekus no agresīviem pasažieriem?

Kāpēc čeku loterijas uzlabojumi un jauninājumi raisa aizdomas?

«Čeku loterijas» nozaru izloze ļaus pretendēt uz lielajiem laimestiem, bet ne ikmēneša loterijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Čeku loterijas” nozaru izloze ļaus pretendēt arī uz lielajiem laimestiem gada izlozē, tomēr ne uz ikmēneša loterijām.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “4.studija” vērsās skatītājs, kurš ir nobažījies par Valsts ieņēmuma dienesta (VID) jaunievedumiem “Čeku loterijā”. Kas ir no 1.aprīļa ieviestā “nozaru izloze”?

“Ik ceturksni VID izvēlas vienu nozari, ar kuras čekiem ir iespēja piedalīties īpašā izlozē – nozaru izlozē - un laimēt trīs balvas 500 eiro vērtībā. Pirmajam ceturksnim nozares, ko esam izvēlējušies, ir transportlīdzekļu remonts un apkope, un pasažieru sauszemes pārvadājumi,” pastāstīja VID Sabiedrisko attiecību speciāliste Arta Krēsliņa.  

Šajā kategorijā ietilpst arī taksometru pakalpojumi un velosipēdu remonts. Ik ceturksni tiks izvēlēta jauna nozare.

“Šīs te nozares mēs arī skatāmies pēc tāda principa, lai tās būtu nozares ar augstu ēnu ekonomikas īpatsvaru.

Tiek skatīti dažādi statistikas dati, kas ir pieejami mūsu rīcībā un tāpat arī, protams, lai nozare būtu pietiekami aktuāla. Piemēram, tagad, esot pavasarim, arvien biežāk aizvedam savus transportlīdzekļus uz tehnisko apkopi, nomainām ziemas riepas uz vasaras riepām,” skaidroja Krēsliņa.

Bet, vai tiešām cilvēki vairs nevar pretendēt uz lielajiem laimestiem, ja viņi piedalās nozaru izlozē?

Krēsliņa norādīja, ka, piedaloties ar konkrētās nozares čeku, ir iespēja piedalīties nozaru izlozē, kā arī papildu balvu izlozē, un ir iespēja tikt nominētam arī uz gada izlozi.

Tas nozīmē, ka ir iespēja pretendēt arī uz lielo laimestu – 20 000 eiro, vēl četriem laimestiem 10 000 eiro vērtībā un pieciem laimestiem divu tūkstošu eiro vērtībā.

“Bet ikmēneša loterijas laimestus, kas ir, tātad, 10 000 eiro, 5000 eiro un 100 eiro gan, diemžēl, šādā gadījumā, nevar saņemt,” apstiprināja Krēsliņa.

Ja ir bažas par to, ka līdz ar nozares izlozes ieviešanu veiksme nu uzsmaidīs retāk, VID atgādina: “Pie šīs te, nozaru, izlozes, visdrīzāk, būs tomēr mazāks čeku apjoms, tā ka, patiesībā, varbūt, piedaloties nozaru izlozē, tā iespēja uzvarēt, palielinās!”

KONTEKSTS:

VID pirms pusotra gada uzsāka čeku loteriju. Tās galvenais mērķis – pieradināt cilvēkus par pirkumiem un pakalpojumiem prasīt čekus un kvītis, vienlaikus tas ļautu samazināt ēnu ekonomiku valstī. Šogad ieviesta arī nozaru izloze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti