Čeku loterijā plāno ļaut piedalīties arī rēķiniem; ieviesīs nozaru loteriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Finanšu ministrija piedāvā atļaut čeku loterijai reģistrēt arī rēķinus par saņemtām precēm un pakalpojumiem, kā arī ieviest nozares čeku loterijas, informēja Finanšu ministrija.

Ministrijas piedāvājumu grozījumiem Čeku loterijas likumā trešdien, 30. septembrī, izskatīja valdība. Grozījumi paplašinās Čeku loterijas likumā noteikto darījumu apliecinošo dokumentu veidus, kas reģistrējami dalībai loterijā.

Pašlaik dalībai čeku loterijā ir iespējams reģistrēt čekus, kvītis un biļetes.

Taču iedzīvotāju ieradumi pasūtīt preces internetā vai apmaksāt saņemtus pakalpojumus pēc rēķina saņemšanas ir plaši izplatīti.

Līdz ar to likumprojektā ir paredzētas iespējas reģistrēt dalībai čeku loterijā arī rēķinus par saņemtas preces vai pakalpojuma samaksu.

Tāpat paredzēts veicināt iedzīvotāju aktivitāti pieteikt dalībai čeku loterijā čekus, kvītis vai rēķinus par darījumiem nozarēs ar augstu ēnu ekonomikas īpatsvaru, nosakot nozares čeku izlozes.

Ar iespējām laimēt īpašas balvas tiks vairota iedzīvotāju vēlme pieprasīt čekus vai citus darījumu apliecinošus dokumentus tieši šajās izvēlētajās nozarēs, norādīja Finanšu ministrija.  

Čeku loterijas likuma mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un nodokļu saistību labprātīgu izpildi, mazināt krāpšanu nodokļu iekasēšanas jomā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kā arī mudināt patērētājus pieprasīt čekus par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem.

Loterijas mērķis ir veicināt arī nodokļu saistību labprātīgu izpildi un pēc čeku reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienestam ir iespējas veikt datu ticamības novērtējumu, novēršot zaudējumus valsts budžetam, kad netiek pareizi aprēķināti un maksāti nodokļi no darba algām, nav nodrošināta saimnieciskās darbības izsekojamība, pieļauti pārkāpumi deklarāciju un pārskatu iesniegšanā un aizpildīšanā vai kad nav ievērota preču uzskaites un attaisnojuma dokumentu reģistrācijas kārtība.

Likums stāsies spēkā 2021. gada 1. aprīlī.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti