Čehijā notiek «alus darīšanas revolūcija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ir ierasts, ka alus tiek darīts lielās un plašās rūpnīcās, taču Čehijā notiek “alus darīšanas revolūcija”. Vietējā kompānija pārveido vecos kravas konteinerus par mazām alus darītavām, tādējādi ļaujot ikvienam brūvēt savu ideālo alus šķirni.     

Vits Spačils ir pirmais alus darītājs Čehijā, kura īpašumā ir nonācis īpaši alus darīšanai paredzētais konteiners. 

Spačils alus darītavu vada kopā ar savu brāli, un viņiem šāds konteiners izmaksājis 120 000 eiro, tā kopējā platība ir 20 kvadrātmetru. Šī alus darītava jau saņēmusi pirmo pasūtījumu no kāda Prāgas restorāna. Tā kā alus darīšanas izmaksas nav augstas, uzņēmēji cer ieguldīto naudu atpelnīt trīs gadu laikā.

“Man ļoti patīk šī ideja, ka pastāv mazās alus darītavas. Tas ļauj restorāniem piedāvāt dažādu brūvējumu alu. Pat ja arī alus kvalitāte nav pati labākā, ir lieliski, ja katram bāram ir, ko piedāvāt. Mazās alus darītavas – tas ir vienkāršākais un lētākais variants, ko cilvēki arī izmanto,” uzskata Vits Spačils.

Pašlaik Čehijā popularitāti iegūst alus no mazajām darītavām. Spačila alus darītavā visa produkcija tiek ražota aptuveni trīs tonnas smagajā konteinerā, ko var visai viegli nogādāt pie patērētājiem jebkurā pasaules vietā.

Spačila alus darītava strādā pēc principa – kvalitāte kvantitātes vietā, to pieprasa alus patērētāju augušā apetīte.

Tāpat kā daudzās citās valstīs – Lielbritānijā, ASV un Itālijā, arī Čehijā arvien lielāku popularitāti iegūst neliela izmēra alus darītavas.

“Visa pasaule ir pārpludināta ar lielajiem, industriālajiem alus brūvētājiem, cenšoties izsist lielāko tirgus daļu. Mēs vēlamies stāties pretī šiem alus darītājiem, piedāvājot nefiltrētu, nepasterizētu un svaigu alu, kas tiek brūvēti konteineros,” stāsta konteineru ražotājs Pavels Pozivils.

Nelielās alus darītavas ir viegli pārvietot, un tās ir salīdzinoši viegli pārvaldāmas. Šāda veida alus darītavās ir iespējams brūvēt dažāda veida alu – tradicionālo čehu lāgeri, kviešu alu vai stipro alu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti