Caur Ziemeļu apgādes tīklu jau nosūtīti simt tūkstoš konteineru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Caur Baltijas valstīm Ziemeļu apgādes tīklā ("Northern Distribution Network", NDN) nosūtīti simt tūkstoši konteineru, informēja ASV vēstniecība.

NDN tīkls kopš 2009.gada ir kļuvis par ASV un citu sabiedroto nemilitāro kravu transporta piegādes ceļu līdz Afganistānai. Otrdien ASV vēstniecība sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Satiksmes ministriju Rīgas ostā rīko svinīgo pieņemšanu par godu šim notikumam.

Svinīgā pasākuma laikā par godu 100 000 konteineru, kas nosūtīts caur Baltijas valstīm Ziemeļu apgādes tīklā, tranzīta konteineram tiks piestiprināta īpaša "100 000." numura zīme.

Pasākumā piedalīsies augsta līmeņa amatpersonas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala, ASV vēstniece Lietuvā Debora Makārtija, galvenais ASV Valsts sekretāra palīga vietnieks Dienvidu un Centrālās Āzijas lietās Lins Treisijs, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Latvijas Republikas satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kā arī ASV militārās amatpersonas.

Ziemeļu apgādes tīkls ir viens no piegādes ceļiem sabiedroto spēkiem Afganistānā. To veido vairāki maršruti, no kuriem viens sākas Rīgā un turpinās vairāk nekā piecus tūkstošus kilometru cauri Krievijai, Kazahstānai un Uzbekistānai līdz Afganistānas ziemeļiem. Nākotnē tas varētu tikt pārveidots par komerckravu transporta maršrutu, attīstot tranzīta biznesu šajā virzienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti