Čaulas kompāniju īpatsvaru Latvijas bankās grib samazināt uz pusi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība uzdevusi Finanšu ministrijai kopā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) izstrādāt jaunu nodevu bankām par čaulas kompāniju. Valdības mērķis ir šādu uzņēmumu daļu Latvijas bankās samazināt uz pusi.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) norāda, ka čaulas kompāniju īpatsvars Latvijas bankās šobrīd ir 37%. Valdības mērķis ir šo daļu samazināt uz pusi.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

“Par apgrozījumu, kuru veido darbs, izmantojot čaulas kompānijas, būtu nodeva. Šogad tā varētu būt jau ieviesta, bet mazāka, nākamgad – lielāka, dodot laiku atteikties no šādiem klientiem vai pārstrukturēties. Ja tu spēj sagādāt visu dokumentāciju, kas apliecina, ka tu esi reāls uzņēmums ar saimniecisku darbību un reālu adresi, to ir iespējams izdarīt – transformēt biznesu no tāda ārkārtīgi riskanta uz saprotamu un kontrolējamu,” norādīja ministre.

Tāpat valdība aiz slēgtām durvīm otrdien, 6.martā, apsprieda pasākumus cīņai ar naudas atmazgāšanu. Ministru kabinets devis atļauju Finanšu ministrijai sākt sadarbību ar starptautiskajām institūcijām FKTK un prokuratūras Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta audita veikšanai.

KONTEKSTS:

Pēc nedienām ar "ABLV Bank", kurai pēc ASV paziņojuma par iespējamo iesaisti naudas atmazgāšanā nācās likvidēties, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) paziņoja, ka rosinās finanšu sektorā ieviest jaunu nodevu čaulas kompānijām. To vēlāk atbalstīja arī Finanšu sektora attīstības padome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti