Carnikavas domes vadītāja: Pašvaldību jaunā finanšu izlīdzināšana būs «bēdu ieleja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai gan 2016.gadā ar jauno finanšu izlīdzināšanas likuma pašvaldību ieņēmumi līdzsvaros, tomēr nākotnē tas būtībā kļūs par “bēdu ieleju”, jo iedzīvotāju skaits lauku reģionos turpinās sarukt, intervijā Latvijas Radio norādīja Carnikavas domes vadītāja Daiga Jurēvica.

“Man nepatīk process, kā notiek finanšu izlīdzināšanas likuma torpedēšana. Likums ir matemātiski  un mehāniski pielāgots, un nākotnē tā būs bēdu ieleja visiem,” sacīja Jurēvica.

Viņa skaidroja, ka iedzīvotāju skaits lauku pašvaldībās samazināsies, līdz ar to arī ieņēmumi ļoti kritīsies. “Mēs esam skatījušies, ka daudzām pašvaldībām nākamais gads ir izlīdzināšanas gads, nevar teikt, ka aiziet ar mīnus zīmi, bet 2017.gads daudzās pašvaldībām būs ar mīnus zīmi. Ko tad darīs?” pauž Carnikavas domes vadītāja.

Viņa piebilst, ka nevar mehāniski sataisīt likumu un cerēt, ka tas darbosies.

“Pierīgas pašvaldības tikās savā laikā ar ministru. un ziniet – tad ir labāk vispār netikties. Jo dialoga kā tāda nebija, neviens no mūsu priekšlikumiem netika uzklausīts, jo šajā shēmā nevarēja neko izmainīt, jo tad viss nobruktu,” saka Jurēvica.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti