«CakeHR»: daudzslāņainā Latvijas lietotne ar klientiem 60 valstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ķīpsala ir savāda vieta, kur mazāk nekā 200 hektāros ietilpst pilna Latvijas panorāma.

Šeit var redzēt "Bentley" mašīnu, noparkotu blakus puskailam zvejniekam, kurš mēģina kaut ko noķert vakariņām.

Ceļā ar Latvijas eksporta uzņēmumiem

Šis raksts ir daļa no sērijas par vairākiem no Latvijas panākumiem bagātākajiem un inovatīvākajiem eksporta uzņēmumiem. LSM angļu portāla galvenais redaktors Maiks Koljers apmeklē uzņēmumus visā Latvijā, klausoties par vietām, kas šiem uzņēmumiem ir svarīgas. Rakstu sērija top kopā ar "Red Jackets" organizāciju, kas atbalsta Latvijas vadošos eksporta uzņēmumus. 

Farbikas Hercoga restorāna āra terasē apetīte uz zivīm ir arī Kasparam Upmanim un Nobertam Ertam. Kaspars, "CakeHR" dibinātājs, ir atturīgs "Ray-ban" saulesbrillēs, savukārt Norberts, firmas līdzdibinātājs, to vien dara, kā žestikulē un līksmi smejas. 

Norberts skaidro, kāpēc tiekamies tieši Ķīpsalā:

“Ķīpsala ir nozīmīga, jo šeit mēs iepazināmies. Bija vasara, un Kaspars bija ciemos pie drauga. Mēs ietusējām, dzerdami alu. Biju visai pārsteigts, kad pēcāk viņš ar mani sazinājās par pievienošanos "Cake"!"

Dibināts 2012. gadā, "CakeHR" ir kļuvis par globālu spēlētāju. Saskaņā ar 2018. gada "Gartner" aptauju tā ir 6. labākā cilvēkresursu programmatūra pasaulē. 

“Principā tā ir vienkārša e-menedžmenta lietotne, kas ļauj darbiniekiem pieteikt atvaļinājumu, un visi var to redzēt kopīgā kalendārā. Tagad mēs pārvēršamies pilnā cilvēkresursu platformā, kas piedāvā visu, sākot no darbā pieņemšanas un beidzot ar darba attiecību beigšanu un visu, kas tam pa vidu," saka Kaspars. 

Taču, kā Kaspars skaidro, kad tiek atnesta zivju zupa, "CakeHR" sākumā bija blakusprojekts. "Man bija digitālā aģentūra, un mēs uztaisījām "CakeHR" paši priekš savas komandas. Mēs to uzskatījām par blakusproduktu, taču tas sāka augt. Mēs paplašinājām iespējas un uzlabojām lietas. Noteiktā brīdī ienākumi bija kļuvuši tik lieli, ka šķita loģiski pilnībā fokusēties uz "CakeHR"".

Norberts tika piesaistīts 2013. gadā kā, kompānijas vārdiem, "kareivīgās mārketinga daļas" vadītājs. Viņš saka, ka ilgi domājis, pirms piekrist: "Bija daudz mazu lietu, kāpēc piekritu, nevis kāds viens liels iemesls. Tā bija instinktīva sajūta."

Firma bāzējas Londonā, kas ļauj tai sasniegt lielu Lielbritānijā bāzētu klientu portfeli. Taču tās galvenais ofiss ir Rīgā, un "CakeHR" ir arī pārdošanas attīstības pārstāvis Tallinā. Nospiedošo vairākumu uzņēmējdarbības veido eksports, taču nesen firma sākusi pievilināt arī vietējos klientus.

"Vienkārši sakot, mārketings mums nes cilvēkus, kas ieinteresēti mūsu pakalpojumos, un tagad mums ir klienti 60 valstīs," saka Norberts.

Pēc zivju zupas laiks domāt par desertu – tāpēc jājautā, kādēļ uzņēmumu sauc par "CakeHR" ("tortes cilvēkresursi" - red.). 

“Sākumā tas bija tāpēc, ka tas ir vienkārši, proti, piece of cake (angļu: viegli, burtiski "tortes gabals" - red.)," smaida Kaspars. "Taču tagad vairāk tāpēc, ka mūsu produkts ir daudzslāņains, gluži kā torte. Tagad mēs varam pielāgot jūsu torti." 

Abi divi lepojas ar to, ka spēj turpināt attīstīties, izmantojot paši savu kapitālu.

"Tā patiešām ir jauna tendence. Jaunuzņēmumi iegūst atpazīstamu nevis ar naudu, ko ieguvuši [no investoriem], bet gan tāpēc, ka atsakās no vieglas naudas. Mēs riskējam paši ar savu naudu, savām algām, un tas patiesībā palīdz mūsu kolektīvam skaidrāk domāt," saka Norberts. 

Kad tiek palūgts rēķins, Norberts atzīst: "Ir vēl viens iemesls, kāpēc izvēlējos šo vietu. Vai atceraties, kad 2014. gadā visi piedalījās "ledus spaiņa izaicinājumā"? Palūk..."

Savā mobilajā viņš parāda video, kurā, viņam sēžot precīzi tur, kur sēžam tagad, piezogas klāt viesmīles un uzgāž spaini ar ledu un ūdeni, par pārsteigumu tūristiem pie blakus galdiņiem.

"Bet neuztraucieties, šodien mēs to nedarīsim," viņš smejas, liekot lietā savu mobilo, lai nofotografētu rēķinu un, izmantojot "CakeHR", piereģistrētu pusdienas kā likumīgus uzņēmējdarbības izdevumus. Diez vai izdevumu apstiprināšana sagādās problēmas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti