Būvniecības valsts kontroles biroja direktora amatā iecelts Pēteris Druķis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izsludinātajā konkursā uz Būvniecības valsts kontroles biroja direktora amatu Ekonomikas ministrijas konkursa komisija kā atbilstošāko kandidātu atzina un ekonomikas ministre Dana Reizniece–Ozola šā gada 10. janvārī amatā iecēla Pēteri Druķi, informēja Ekonomikas ministrija. 

Druķis ir aktīvi piedalījies jaunā Būvniecības likuma, tam pakārtoto Ministru kabineta noteikumu, kā arī būvnormatīvu un eirokodeksu izstrādē. Viņš arī guvis 10 gadu vadības pieredzi Ziemeļvalstu vadošā testēšanas, inspicēšanas un sertificēšanas uzņēmuma filiālē Latvijā AS “Inspecta Latvia”.

Vienlaikus konkursa komisija atzinīgi novērtēja Druķa sniegto redzējumu par Būvniecības valsts kontroles birojam uzticēto funkciju izpildi un biroja tālāko attīstību.

Būvniecības valsts kontroles birojs ir būtisks jaunā būvniecības procesa elements - birojs īstenos uzraudzību pār ēku, kurās vienlaikus plānots uzturēties vairāk kā 100 cilvēkiem, būvdarbu procesu un pieņems ekspluatācijā minētās ēkas. Tuvāko mēnešu laikā jaunā direktora būtiskākais uzdevums būs piesaistīt biroja darbā kvalificētus speciālistus, lai birojs spētu nodrošināt efektīvu un plānveidīgu būvju būvniecības un ekspluatācijas kontroli, kā arī neatkarīgu vērtējumu, vienlaikus ļaujot pašvaldībām efektīvāk nodrošināt tās realizēto uzraudzību pār būvniecības procesu citos būvniecības objektos tās teritorijā, norāda ministrija.

Druķis ir Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes politikas eksperts, Standartizācijas tehnisko komiteju STK 24 „Ugunsdrošība un darba vide” un STK 30 “Būvniecība” loceklis, kā arī Eiropas Komisijas DG Enlargement TAIEX programmas eksperts būvizstrādājumu normatīvajā regulējumā.

No 2004. gada līdz 2014. gada jūlijam Druķis bijis Ziemeļvalstu vadošā testēšanas, inspicēšanas un sertificēšanas uzņēmuma filiāles Latvijā AS “Inspecta Latvia” valdes loceklis, „Inspecta” uzņēmumu vadītājs Latvijā, atbildot par personāla, finanšu un organizācijas vadību un vadot 70 darbinieku kolektīvu.

Laika posmā no 1997. gada līdz 2004.gadam Druķis pildījis tehniskā direktora pienākumus, organizējot ražošanas procesu un veicot tehnisko vadību AS „Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūra”, kas bija Latvijas vadošais testēšanas, inspicēšanas un sertificēšanas uzņēmums, kuru 2004. gadā iegādājas „Inspecta Oy” (Somija). Savukārt laika posmā no 1995. –1997. gadam viņš pildījis kvalitātes vadītāja pienākumus AS „Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūra” (IBNA).

Iepriekš Druķis bijis arī Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis Darba lietu trīspusējās sadarbības apakšpadomē un Eiropas biznesa konfederācijā BUSINESSEUROPE (industriālās politikas veidošanas komitejas loceklis), kā arī Standartizācijas, Metroloģijas un Akreditācijas padomēs. Tāpat Druķis vadījis Tehnisko ekspertu asociāciju, kā arī aktīvi darbojies Mašīnbūves un metālapstrādes asociācijā, Būvmateriālu ražotāju asociācijā un Darba aizsardzības kompetento institūciju biedrībā.

Laika posmā no 2002. - 2009. gadam Druķis ieguvis bakalaura grādu tiesību zinātnē, kā arī maģistra grādu valsts pārvaldē un uzņēmējdarbībā biznesa augstskolā “Turība”. Savukārt laika posmā no 1990. – 2006. gadam Druķis ieguvis maģistra grādu darba aizsardzībā, inženierzinātņu maģistra grādu kvalitātes vadībā un inženierzinātņu bakalaura grādu mehānikā, kā arī studējis doktorantūrā kvalitātes vadībā Rīgas Tehniskajā universitātē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti