Būvniecības produkcijas apjoms Latvijā deviņu mēnešu laikā pieaudzis par 2,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Būvniecības produkcijas apjoms Latvijā deviņu mēnešu laikā pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieaudzis par 2,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Savukārt šī gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar 2019. gada 3. ceturksni, apjoms samazinājās par 0,3%

Ēku būvniecība deviņu mēnešu laikā pieaugusi par 3,2%, bet specializēto būvdarbu apmēri - par 9,7%.  Inženierbūvniecības apmēri samazinājušies par 4,6%.

Šī gada 3.ceturksnī, salīdzinot ar šo pašu periodu pagājušajā gadā, būvniecības apjoms saruka inženierbūvniecībā – par 8,1%, bet pieauga ēku būvniecībā un specializētajos būvdarbos – attiecīgi par 1,9% un 7,8%.

Salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo ceturksni, produkcijas apjoma samazinājums bija visās inženierbūvniecības nozarēs: ceļu un dzelzceļu būvniecībā – par 3,5%, pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecībā – par 13,4%, hidrotehnisko objektu būvniecībā un citur neklasificētā inženierbūvniecībā – par 35,2%.

Savukārt būvniecības produkcijas kāpums bija specializētajos būvdarbos – par 7,8%, un to ietekmēja produkcijas apjoma pieaugums tādās jomās kā citos specializētos būvdarbos (jumtu segumu uzklāšana un citur neklasificētie specializētie būvdarbi) – par 20,5%, būvdarbu pabeigšanas darbos (apmetēju darbi, grīdas un sienu apdare, krāsotāju un stiklinieku darbi u.c.) – par 9,2%, kā arī elektroinstalācijas ierīkošanā, cauruļvadu uzstādīšanā un citās līdzīgās darbībās – par 5,5%.

2020. gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar 2020. gada 2. ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājās par 0,4%, tai skaitā specializētajos būvdarbos  – par 0,5%, bet samazinājums bija ēku būvniecībā – par 2,9% un inženierbūvniecībā – par 2,3%.

Avots: Centrālā statistikas pārvalde (CSP)

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti