Būvniecības produkcijas apjoms gada pirmajā ceturksnī Latvijā sarucis par 12,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2021. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2020. gada 1. ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 12,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. 

Būvniecības apjoms saruka ēku būvniecībā – par 16,6%, inženierbūvniecībā – par 11,6% un specializētajos būvdarbos – par 6%. Būvniecības produkcijas apjoma samazinājumu ietekmēja būvniecībai salīdzinoši nelabvēlīgie laika apstākļi, Covid-19 un valstī izsludinātais ārkārtējais stāvoklis, kā arī būvniecības pakalpojumu pieprasījuma kritums.

Salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo ceturksni, produkcijas apjoma kritumu inženierbūvniecībā ietekmēja samazinājums hidrotehnisko objektu būvniecībā un citur neklasificētajā inženierbūvniecībā – par 44,5% un pilsētsaimniecības un infrastruktūras objektu būvniecībā – par 24,4%. Savukārt ceļu un dzelzceļu būvniecība pieauga par 17,2%.

Specializētajos būvdarbos būvniecības apjoms saruka tādās jomās kā ēku nojaukšanas un būvlaukuma sagatavošanas darbi – par 23,3%, būvdarbu pabeigšana (apmetēju, galdnieku, grīdas un sienu apdare, krāsotāju un stiklinieku darbi) – par 16,6%, elektroinstalācijas ierīkošana, cauruļvadu uzstādīšana un citas līdzīgas darbības – par 0,4%. Savukārt par 2% būvniecības produkcijas apjoms pieauga citos specializētajos būvdarbos.

2021. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2020. gada 4. ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 3,7%, tai skaitā ēku būvniecībā – par 2,9%, inženierbūvniecībā – par 9,9% un specializētajos būvdarbos – par 1,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti