Būvniecības pamatnostādnes EM sola pabeigt līdz gada beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Balstoties uz Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas gala ziņojumu, kopumā ministrijām un citām valsts iestādēm uzdoti 77 uzdevumi, lai novērstu iespēju šādām nelaimēm atkārtoties. Viens no būtiskākajiem ir būvniecības pamatnostādņu dokumenta izstrāde, kas ir uzdota Ekonomikas ministrijai (EM) un kuru sola pabeigt līdz gada beigām.

No 77 uzdevumiem 23 jau esot izpildīti vai turpmāku rīcību neprasa. To starpā ir būvniecības pamatnostādnes, ko Ekonomikas ministrijā sola vien līdz gada beigām.

“Mums trūkst nozarē stratēģiska dokumenta, un es domāju, ka lielā mērā daudzas lietas mēs spētu atrisināt, izstrādājot šo dokumentu. Faktiski tur ir jārada atbildes, kādā veidā tālāk mēs redzam būvniecības regulējuma izmaiņas, kādas ir nepieciešamas, kādi grozījumi kādos normatīvajos aktos,” skaidro Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Jurijs Spiridonovs.

Viņš arī norāda, ka tas ir apjomīgs darbs: “Tas nozīmē, ka mums ir jāsaskaņo visi īstenojamie pasākumi, piemēram, septiņu gadu īstenojamie pasākumi ar nozari, ministriem un tā tālāk. Tur ir arī papildu formālas prasības, piemēram, stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējums, tāpēc mēs plānojam to pabeigt līdz gada beigām.”

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Jurijs Spiridonovs
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti