Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ogres novada domes priekšsēdētāju Artūru Manguli

Rīta Panorāma

Intervija ar ministru prezidenti Laimdotu Straujumu

Telefonintervija ar Pēteri Druķi

Būvniecības kontroles biroja vadītājs sola pievērst uzmanību arī jau uzceltajām ēkām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šonedēļ amatā ieceltais Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis sola pievērst uzmanību ne tikai būvniecības procesam un topošajām būvēm, bet arī ēkām, kas tikko nodotas ekspluatācija, jo arī tām mēdz atklāties nepilnības, kuras ir jānovērš.

Druķis LTV „Rīta Panorāmai”  uzsvēra, ka biroja darbībā pats svarīgākais ir nepieļaut nekvalitatīvas būves un nodrošināt, lai „mēs visi dzīvotu drošās būvēs”.

Viņš arī norādīja, ka biroja darbā svarīgākais ne tikai finansējums, bet ko tieši darīs biroja darbinieki. Viņš solīja pievērst pastiprinātu uzmanību nevis tam, ko dara cilvēki būvlaukumos un vai viņiem ir vajadzīgie papīri, bet gan tieši darbu izpildījumam, kvalitātei, jau sākot no projekta un arī būvdarbu laikā.

Druķis arī solīja pievērst uzmanību  ekspluatācijā esošajām būvēm, jo bieži vien daudzas problēmas parādās, tikko ēku nodod ekspluatācijā, un ir svarīgi tās atklāt un novērst.

Jau ziņots, ka Būvniecības valsts kontroles birojs ir būtisks jaunā būvniecības procesa elements - birojs īstenos uzraudzību pār ēku, kurās vienlaikus plānots uzturēties vairāk nekā 100 cilvēkiem, būvdarbu procesu un pieņems ekspluatācijā minētās ēkas. Tuvāko mēnešu laikā jaunā direktora būtiskākais uzdevums būs piesaistīt biroja darbā kvalificētus speciālistus, lai birojs spētu nodrošināt efektīvu un plānveidīgu būvju būvniecības un ekspluatācijas kontroli, kā arī neatkarīgu vērtējumu, vienlaikus ļaujot pašvaldībām efektīvāk nodrošināt tās realizēto uzraudzību pār būvniecības procesu citos būvniecības objektos tās teritorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti