Būvniecības izmaksas trešajā ceturksnī augušas par 9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Būvniecības izmaksas 3. ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu Latvijā pieaugušas vidēji par 9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Būvmateriālu cenas palielinājās par 13,0%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 5,2%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 4,4%.

Šī gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar 2. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 4,2%. Būvmateriālu cenas pieauga par 6,2%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 2,1%, bet strādnieku darba samaksa palielinājās par 1,7%.

Septembrī, salīdzinot ar augustu, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 0,7%. Mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 1,0%, strādnieku darba samaksa – par 0,7%, bet būvmateriālu cenas pieauga par 0,6%.

Septembrī būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums smiltīm, kā arī mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksu kāpums ekskavatoriem.

Salīdzinot ar 2020. gada septembri, būvniecības izmaksas palielinājās par 10,0%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 14,3%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 6,2%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 5,0%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti