Būvniecības izmaksas pērn augušas par 0,1%; visvairāk sadārdzinājies darbaspēks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Būvniecības izmaksas Latvijā pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2014. gada vidējo līmeni, palielinājās par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Strādnieku darba samaksa pieauga par 6,7%, izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai būtiski nemainījās, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 1,8%.

2015. gada decembrī, salīdzinot ar novembri, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 0,1%. Būvmateriālu cenas pieauga par 0,2%, strādnieku darba samaksa - par 0,1%, savukārt izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai būtiski nemainījās.

Savukārt 2015. gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgu laika posmu pirms gada, būvniecības izmaksu līmenis samazinājās par 0,7%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 3%, izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai – par 0,7%, savukārt strādnieku darba samaksa pieauga par 6,5%.

Salīdzinot ar 2014. gada decembri, būvniecības izmaksas samazinājās par 1,1 %. Būvmateriālu cenas samazinājās par 3,8%, izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai – par 0,4 %, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 6%. 

2015. gadā datus par būvniecības resursu cenām sniedza ap 190 būvuzņēmumu un ap 30 tirdzniecības uzņēmumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti