Būvniecības izmaksas Latvijā pērn pieaugušas vidēji par 6,7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Būvniecības izmaksas pagājušajā gadā Latvijā pieauga vidēji par 6,7% salīdzinājumā ar 2020. gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp būvmateriālu cenas palielinājās par 9,1%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas, kā arī strādnieku darba samaksa pieauga par 4,1%.

2021. gada decembrī, salīdzinot ar 2020. gada decembri, būvniecības izmaksas palielinājās par 12%.

Būvmateriālu cenas palielinājās par 17,8%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 7,3%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 4,7%.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2021. gada decembrī, salīdzinot ar novembri, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 0,5%. Strādnieku darba samaksa pieauga par 1%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 0,7%, bet būvmateriālu cenas – par 0,2%.

Decembrī būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja darba samaksas pieaugums elektriķiem un montētājiem.

Savukārt 2021. gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar 3. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 2,7%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 4%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 2%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 0,8%.

2021. gada 4 ceturksnī, salīdzinot ar 2020. gada 4. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 11,7%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 17,5%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 6,9%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 4,5%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti