Būvniecības apjoms Latvijā pērn sarucis par 1,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Būvniecības apjoms Latvijā pērn, salīdzinot ar 2014. gadu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem samazinājās par 1,2%, faktiskajās cenās veidojot 1,74 miljardus eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ēku būvniecība samazinājās par 7%, tai skaitā dzīvojamo māju – par 8,5%, bet nedzīvojamo ēku – par 6,5%. Savukārt pieauga inženierbūvju būvniecība – par 5,2%.

Lielākais pieaugums bija vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā – par 26% un ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā – par 22,7%

Ievērojams apjoma kritums pērn salīdzinājumā ar 2014. gadu bija tiltu, estakāžu un tuneļu būvniecībā – par 18,4% un maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā – par 11,1%.

Pagājušā gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar 2014. gada atbilstošo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 6,2%. Būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 500,5 miljoni eiro.

Ēku būvniecībā pērn pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošulaika posmu 2014.gadā, bija kritums par 8,5%, tai skaitā dzīvojamo māju būvniecībā par 23,4%, nedzīvojamo ēku – par 3,6%.

Inženierbūvju produkcija samazinājās par 3,9% un to ietekmēja autoceļu, ielu, ceļu, lidlauku skrejceļu un dzelzceļu būvniecības apjoma samazinājums par 12,2%, kā arī maģistrālo cauruļvadu, maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā – par 9%.

Savukārt pieaugums bija ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā par 59%, vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā par 30,5%, kā arī tiltu un tuneļu būvniecībā par 6,5%.

2015. gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 5,9%, tai skaitā ēku būvniecības apjoms - par 3,2%, un inženierbūvju būvniecības apjoms - par 8%.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti