Bulgārijas kūrorti jaunajā sezonā sagaida ievērojamu tūristu pieplūdumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vasara jau tepat pie durvīm, un daudzi sāk plānot, kur un kā atpūsties atvaļinājuma laikā. Pēc kārtējā incidenta ar Ēģiptes lidmašīnu un teroraktiem Turcijā, šīs valstis ir zaudējušas daļu no savas pievilcības mūsu tautiešu acīs. Toties aug tādu galamērķu popularitāte kā Portugāle, Spānija un Itālija. Aizvien pieprasītāka pēdējā laikā kļūst arī Bulgārija.

Jauno sezonu bulgāru kūrorti sagaida visai optimistiskā noskaņā. Prognozes sola ievērojamu gan vietējo, gan ārzemju tūristu skaita pieaugumu.

Tūristi gaidāmi ne tikai no valstīm, kuru iedzīvotāji tradicionāli izvēlas atpūtu pie Melnās jūras, bet arī tādām, kur tikai tagad sāk atklāt iespējas, ko piedāvā Bulgārijas daba un klimats.

Gandrīz pussimts ārvalstu aviokompāniju šovasar izpildīs čartera reisus uz Varnu un Burgasu, tai skaitā no deviņām Francijas pilsētām. Tas dod cerības, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma tur atkal būs iespēja dzirdēt franču valodu.

Neraugoties uz nesenajiem teroraktiem Stambulā un Ankarā, no Grieķijas jau ieradušies pirmie kruīza kuģi. Tiesa, atšķirībā no citām vasarām, lielākā daļa no tiem braucienu laikā nepiestāj Turcijas ostās.

Atpūtnieku drošība ir prioritāte numur viens. Tālab no valsts iekšzemes uz piejūras rajoniem ir nosūtīti papildu policijas spēki, bet viesnīcu un moteļu tuvumā tiek uzstādītas novērošanas kameras. Savukārt apkalpojošais personāls, pirms stāties darbā, iziet speciālu apmācības kursu, kā rīkoties dažādu incidentu, tai skaitā arī teroraktu gadījumos.

Pēc tūrisma ministres Nikolinas Angelkovas domām, nestabilā politiskā situācija reģionā ir būtisks faktors, bet nebūt ne noteicošais. Galvenais uzdevums - saglabāt piedāvātā tūrisma produkta kvalitāti, lai cilvēki būtu apmierināti un atgrieztos arī nākamgad.

Speciālistu prognozes un informācija, ko sniedz agrā rezervēšana, sola visai veiksmīgu sezonu. Lielākie Krievijas tūrisma operatori ir pieteikuši par 30%  vairāk vietu nekā pērn.

Jūtami palielinājies ir viesu skaits no tādām valstīm kā Vācija, Čehija un Ungārija - par aptuveni 15%, bet no Polijas gaidāms pat par 40% vairāk tūristu.

Konkurence biznesā ir visai sīva, īpaši no Grieķijas puses, ņemot vērā, ka turienes salās aktīvā tūrisma sezona ir gandrīz mēnesi garāka nekā Melnās jūras krastos.

Arī Turcija joprojām ir populāra pieejamo cenu un labā servisa dēļ. Lai neatpaliktu no kaimiņiem, Bulgārija šogad piedāvā virkni atvieglojumu atpūtniekiem, kas ierodas no valstīm ārpus Eiropas Savienības, kā, piemēram, maziem bērniem nebūs vajadzīgas vīzas.

Tie, kas lielo kūrorta kompleksu drūzmas vietā dod priekšroku atpūtai savvaļas pludmalēs, var neuztraukties - aprīļa beigās parlaments atcēla gatavotās izmaiņas likumdošanā, kas paredzēja aizliegt tā saucamo “mežonīgo kempingošanu” kāpu rajonos.

Ir padomāts arī par kultūras tūrisma piekritējiem - gaidāmas visdažādākās izstādes un koncerti.

No jaunākajām atrakcijām jāizceļ pilnībā atjaunotā senā romiešu pirts, kas savā laikā bijusi viena no lielākajām impērijā, bet tagad tajā tiks organizētas brīvdabas izrādes.

Daudzzvaigžņu luksa viesnīcā, dzīvojamā busiņā vai teltī katrs var izvēlēties sev piemērotāko variantu, jo par spīti saspringtajai starptautiskajai situācijai cilvēki joprojām ceļo un atpūšas, bet Bulgārija ir viena no skaistākajām un arī ekonomiskākajām atpūtas vietām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti