Budžeta komisija atbalsta EK priekšlikumu ostu nodevas ieviešanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeimas Budžeta un finanšu komisijā otrdien skata nākamā gada budžeta paketes pavadošo likumprojektu priekšlikumus otrajā lasījumā.

Komisija atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EK) ieceri par nodevas ieviešanu Latvijas lielajām ostām. EK izstrādātie grozījumi likumā par ostām paredz trim Latvijas lielajām ostām  - Rīgas, Ventspils un Liepājas - veikt obligātus maksājumus valsts budžetā. Izmaiņas nosaka, ka maksājums ir vienāds ar šo ostu ieskaitījumiem pašvaldības speciālajā budžetā - 10% apmērā no tonnāžas, kanāla, mazo kuģu, enkura un kravas maksām. Balsojot galīgajā lasījumā, Saeimai jānosaka, kad likums stāsies spēkā – nākamgad vai 2015. gadā.

Asās diskusijās panākts kompromiss par mazajām hidroelektrostacijām (HES), kurām par ūdens resursu izmantošanu būs jāmaksā nodoklis, rēķinot enerģijas ražošanai izmantotā ūdens kubatūru. Lēmumu zināmā mērā ietekmēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas teiktais, ka no Eiropas Komisijas saņemta vēstule ar pārmetumu par nodokļa neieviešanu attiecībā uz mazajām HES.

Diskusijas raisās par Dabas resursu nodokli par drukātās reklāmas izdevumiem un materiāliem.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2014.-2016.gadam likumprojektam kopumā iesniegti vairāk nekā 400 priekšlikumi. Vairāk nekā 420 priekšlikumi saņemti arī 38 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu. Saeimas Kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti