Budžeta ieņēmumi janvārī – lielāki nekā pērn, mazāki par plānotajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi šā gada janvārī bija 879,8 miljoni eiro - tas ir par 83,1 miljonu eiro jeb 10,4% vairāk nekā pērn janvārī. Tostarp kopbudžeta nodokļu ieņēmumi palielinājās par 45 miljoniem eiro jeb 6,9%, tomēr tie bija mazāki nekā budžetā plānots, informē Finanšu ministrijā (FM).

Kopbudžeta nodokļu ieņēmumu plāns janvārī tika izpildīts par 98,8% un ieņēmumi bija par 8,5 miljoniem eiro mazāki nekā plānots.

Pēc ministrijas teiktā, šis gads sācies ar ievērojamu pieaugumu darba spēka nodokļu ieņēmumos.

Labi pildījušies iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi (IIN) (6,4 miljoni eiro jeb 4,6% virs plāna) un sociālās apdrošināšanas iemaksas (2,3 miljoni eiro jeb 1,3% virs plāna), ko sekmēja ienākumus saņēmušo darba ņēmēju skaita pieaugums un darba samaksas kāpums valstī.

IIN, sociālās apdrošināšanas iemaksu un veikto norēķinu par solidaritātes nodokli ieņēmumi šā gada janvārī, salīdzinot ar 2017. gada janvāri, palielinājās par 38,2 miljoniem eiro jeb 12,6% (tai skaitā 6,2 miljoni eiro veselības finansēšanai).

FM izceļ IIN ieņēmumu palielinājumu mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības nozarēs, kā arī operāciju ar nekustamo īpašumu nozarē.

Ārvalstu finanšu palīdzības ieņēmumi šā gada janvārī bija par 34,1 miljons eiro jeb 43% lielāki nekā pērn janvārī, kas iezīmē, galvenokārt, Kohēzijas politikas Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanas aktivizēšanos.

Kopējo ieņēmumu palielinājums sekmēja konsolidētā kopbudžeta pārpalikuma kāpumu janvārī līdz 172,8 miljoniem eiro, kas ir par 51 miljonu eiro vairāk nekā 2017. gada janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti